Üniversiteli Ceren'in Organlarıyla Hayata Bağlandılar - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Ceren'in Organlarıyla Hayata Bağlandılar

Üniversiteli Ceren\'in Organlarıyla Hayata Bağlandılar

Geçirdiği trafik kazasının ardından hastanede beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Ezgi Durgun'un bir böbreği 15 yaşındaki Gülben Ece Yenginol, diğer böbreği ve pankreası da Elif Çoban'a nakledildi Şeker hastalığı nedeniyle 11 yıldır gözleri de görmeyen Elif Çoban: "Ceren, böbreği ve pankreası ile bana umut oldu.

24.03.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki üniversite öğrencisi Ceren Ezgi Durgun'un böbrekleri ve pankreası hastalara nakledildi.

Antalya'da geçen hafta geçirdiği trafik kazasının ardından kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü öğrencisi Ceren Ezgi Durgun'un bağışlanan bir böbreği, Aydın'ın Didim ilçesinde yaşayan 15 yaşındaki Gülben Ece Yenginol'a nakledildi. Doğuştan bir böbreği küçük doğan ve ilaç tedavisi gören, 4 aydır da böbrek yetmezliği çeken lise birinci sınıf öğrencisi Yenginol, Ceren'in böbreğiyle hayata bağlandı.

"Ceren ablam çok güzelmiş"

Hastane odasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Yenginol, sevinci ve hüznü aynı anda yaşadığını belirtti.

Kendisine organ bağışlayan Ceren Ezgi Durgun'un ailesine teşekkür eden Yenginol, "Ceren ablam çok güzelmiş. Hayatını kaybettiği için çok üzüldüm. Kendisine, yaşarken gönüllü organ bağışçısı olması nedeniyle de teşekkür ediyorum" dedi.

Durgun'un diğer böbreği ve pankreası ise Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Elif Çoban'a nakledildi. Başarılı geçen naklin ardından sağlığına kavuşan Çoban, şöyle konuştu:

"5 yaşındayken şeker hastalığına yakalandım. Hastalığım nedeniyle 11 yıl önce gözlerim görmez oldu. 11 yıldır da böbrek yetmezliği çekiyorum ve diyalize giriyorum. Çok sıkıntılar yaşadım ama artık mutluyum. Ceren, böbreği ve pankreası ile bana umut oldu. Minnettar olduğum ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum."

Doya doya tatlı yemek istiyor

Şeker hastalığı nedeniyle hayatı boyunca hiç doya doya tatlı yiyemediğinden yakınan Çoban, taburcu edildikten sonra 1 tepsi ev baklavası yemek istediğini kaydetti.

Hürriyet Caddesi'nde arkadaşının kullandığı motosiklet ile kaza yapan Ceren Ezgi Durgun'un beyin ölümü, kaldırıldığı hastanede 5 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra gerçekleşmişti. 1 yıl önce gönüllü organ bağışçısı olduğu öğrenilen Durgun'un ailesi, kızlarının organlarını bağışlamaya karar vermişti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Ceren'in Organlarıyla Hayata Bağlandılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement