Üniversiteli Gamze'yi Öldürene Müebbet Hapis - Son Dakika
Güncel

Üniversiteli Gamze'yi Öldürene Müebbet Hapis

Üniversiteli Gamze\'yi Öldürene Müebbet Hapis

Aydın'ın Karacasu İlçesi'nde üniversite öğrencisi Gamze Gürgen'i (20) başını taşla ezerek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Kenan Altun (27) müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

23.11.2011 20:16

Aydın'ın Karacasu İlçesi'nde üniversite öğrencisi Gamze Gürgen'i (20) başını taşla ezerek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Kenan Altun (27) cinayetten müebbet hapis, cinsel saldırıdan 8 yıl 4 ay, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Adnan Menderes Üniversitesi Karacasu Memnune İnci Yarenci Meslek Yüksek Okulu Dış Ticaret Bölümü 1'nci Sınıf öğrencisi Gamze Gürgen'in öldürülmesiyle ilgili Nazilli Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşması bugün yapıldı. Duruşmada, özel bir kargo şirketinde şoförlük yapan tutuklu sanık Kenan Altun hazır bulundurulurken, avukatı ile öldürülen Gamze Gürgen'in yakınları katıldı. Duruşmada Gürgen'in yakınları sık sık sinir krizi geçirdi. Fenalaşan babaanne Şaziye Gürgen, Nazilli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Duruşmada son derece soğukkanlı olduğu görülen sanık Kenan Altun, suçunu kabul edip, "Çok pişmanım. İsteyerek öldürmedim. Başına, belki yaşadıklarımızı unutur diye taşla vurdum" dedi. Sanık avukatı Özen, müvekkilinin duruşmalardaki iyi halinin gözönüne alınmasını istedi.

CEZA YAĞDI

Mahkeme heyeti, verilen kısa bir aranın ardından sanık Altun'u kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Altun'a ayrıca cinsel saldırıdan 8 yıl 4 ay, hürriyetinden yoksun bırakmadan 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Altun, gasp suçlamasından ise yeterli delil olmadığı için beraat etti.

"İNŞALLAH VİCDAN AZABI ÇEKEREK ÖLÜR"

Duruşma çıkışında bir açıklama anne Sare Güler, "Bu kararın verilmesini bekliyordum. İçim rahat. Biliyorum ki kızım geri gelmeyecek ama zanlı cezaevinde inşallah vicdan azabı çekerek hayatını kaybeder. Tek isteğim bu." dedi.

NELER YAŞANMIŞTI

Geçen 24 Mart'ta, Kütahya'daki bir kız arkadaşının doğum gününden dönen ünivesite öğrencisi Gamze Gürgen, otobüsten indiği Denizli-Aydın Karayolu sapağında, Karacasu'da kaldığı öğrenci evine gitmek için otostop çekmişti. Genç kız, sınıf arkadaşına, 'Bir ailenin arabasına bindim. Geliyorum, beni karşılayın' diye mesaj attı. Bunun üzerine arkadaşı kendisine bunun çok tehlikeli olduğunu belirten bir uyarı mesajı attı. Ancak, mesaj Gamze'ye ulaşmadı. Gamze'nin gelmemesi üzerine merak eden arkadaşı telefon etti. Ancak, telefon meşgule düşürüldü. Daha sonra arandığında da kapalı olması üzerine arkadaşı şüphelenip, durumu jandarmaya bildirdi. Ertesi gün öğle saatlerinde genç kızın ormanlık alanda cesedi bulundu. Olay yerindeki boğuşma izlerinden tecavüz girişiminde bulunulduğu sanılan genç kızın başının taşla ezilerek öldürüldüğü belirlendi. Katil zanlısının yakalanması için bölgede çalışma başlatan polis, Gamze'nin en son otostop çekerken görüldüğünü belirledi. Bunun üzerine çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı.

Görüntülerden Gamze'nin özel bir kargo şirketine ait araca bindiği belirlendi. Kargo şirketi ile irtibata geçilerek aracı kullanan kişinin psikolojik sorunları olan Kenan Altun olduğu tespit edildi. Altun'un çalıştığı kargo şirketine dönmediği belirlendi. Altun iki gün sonra İzmir'in Buca İlçesi'nde polis tarafından yakalandı. Suçunu itiraf eden Altun, ifadesinde, "Yolda yalnız bir bayan gördüm. Otostopcu olduğunu zannettim. Ben ona yaklaşırken o da araca doğru gelip bindi. Konuşmaya başladık. Bir süre sonra ilişki teklif ettim ve aracı ormana doğru sürdüm. Aracı durdurdum. İnip kaçmaya başladı. Daha sonra yerden aldığı bira şişesiyle üzerime saldırmak istedi. Bira şişesini elinden alıp kafasına vurdum. Daha sonra başını taşla ezdim" demişti.

- Aydın/ Nazilli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversiteli Gamze'yi Öldürene Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement