Uzay Mimarı Ayşe Ören, Yılın Bilim Kadını Kategorisinde Aday - Son Dakika
Güncel

Uzay Mimarı Ayşe Ören, Yılın Bilim Kadını Kategorisinde Aday

Uzay Mimarı Ayşe Ören, Yılın Bilim Kadını Kategorisinde Aday

Elele Avon Kadın Ödülleri’nde Aslı Enver, Bensu Soral, Hadise, Sıla gibi ünlü isimlerinde aday olduğu yarışmada, yılın bilim kadını kategorisinde de Ayşe Ören aday oldu.

30.10.2017 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elele Avon Kadın Ödülleri'nde Aslı Enver, Bensu Soral, Hadise, Sıla gibi ünlü isimlerinde aday olduğu yarışmada, yılın bilim kadını kategorisinde de Ayşe Ören aday oldu.

Türkiye'nin ilk ve tek uzay mimarı unvanına sahip olan tasarımcı Ayşe Ören 2009'da yapılan Michael Jackson Live Forever Anıt tasarım yarışmasında dünya birincisi olarak adını duyurdu. 2013'te ise ABD'de NASA bilim adamları ve Deep Spaces'in sahibi Rick Tumlinson gibi uzay teknolojisinin ileri gelenlerinin önünde yaptığı sunum sonrasında kuruluşun ilgisini çekmeyi başararak, çalışmalarına dahil oldu. Ödüllü tasarımcı yaptığı çalışmalarla da, Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından, Geleceğin Lideri seçilerek bir hafta boyunca en üst düzeyde ağırlandı. Ayşe Ören, Toulouse Ticaret ve İnovasyon Odası başta olmak üzere, Fransa'nın bilim ve teknoloji konularında çalışmalar yapan kurumlarıyla ve dünyanın en önemli üniversitelerinden INSA Üniversitesi, ROUEN Üniversitesi'ne kadar, üst düzey yöneticileriyle bir araya gelerek çalışmalarını anlattı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uzay Mimarı Ayşe Ören, Yılın Bilim Kadını Kategorisinde Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement