Uzman Çavuş Zihni Koç 21 Ay Sonra Evine Döndü - Son Dakika
Güncel

Uzman Çavuş Zihni Koç 21 Ay Sonra Evine Döndü

Uzman Çavuş Zihni Koç 21 Ay Sonra Evine Döndü

PKK'lılar tarafından kaçırılan Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç, dün serbest bırakılmasının ardından baba evine döndü.

14.03.2013 09:18  Güncelleme: 09:36

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırılan 36 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç, dün serbest bırakılmasının ardından baba evine döndü. Annesi Gülsüm Koç'un kalp krizinden öldüğünü öğrenen Koç, oğlu Alican Koç'un balkona astığı Türk Bayrağı'nı öptü.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Fis Köyü yakınlarında 9 Temmuz 2011 tarihinde yol kesen PKK'lı teröristler, tarafından kaçırılan askerlerden Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç'un, Amasya'nın merkeze bağlı Karaali Köyü'nde yaşayan annesi Gülsüm Koç, geçen yıl Şubat ayında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Uzman Çavuş'un eşi 34 yaşındaki Mihrican Koç ise çocukları 13 yaşındaki Alican ve 5 yaşındaki Hasan Hüseyin Koç ile birlikte kayınpederinin evine yerleşmişti.

Barış süreci kapsamında PKK terör örgütü tarafından dün serbest bırakılan Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç, Habur'da babası Veysel Koç (55) ve 5 yaşındaki oğlu Hasan Hüseyin Koç tarafından karşılandı. Daha sonra Habur'dan Silopi'ye gelerek helikopterle Diyarbakır'a geçen Koç, buradan da tarifeli uçakla Ankara'ya inip, karayolu ile bu sabaha karşı Amasya'nın merkeze bağlı Karaali Köyü'ndeki baba evine geldi. Annesi Gülsüm Koç'un ölüm haberini Habur'da babasından öğrenen Zihni Koç, oğlu Alican Koç'un (13) balkona astığı Türk Bayrağı'nı öptü.

Oğlu ile birlikte eve dönen baba Veysel Koç, 'Oğlumun sağlıklı ve sıhhatli gelmesinden memnunum. Barış sürecine destek veren tüm yetkililerden Allah razı olsun. Sayın başbakanımız ve sivil toplum örgütlerinin yürütmüş olduğu barış görüşmelerini sonuna kadar destekliyoruz. Evet acı yaşadım. Şuanda yaşadığım acı kadar da mutluyum" dedi.

11 yıldır Piyade Uzman Çavuş olarak görev yapan Zihni Koç'un babaevine döneceğini haber alan yakınları ve arkadaşları da eve akın etti. Anneannesi Ayşe Koç (75), torununun gelişiyle yeniden doğduğunu belirterek, "Onun için en sevdiği yemekleri yaptım. 10 gün önce yaşadığını öğrendik. Onun için daha tosun keseceğim" dedi. Babaanne Narin Koç ise (85), "Zihni'me kavuşamam diyordum. Çok şükür kavuştum. Allah bizi kavuşturanların cümlesini de kavuştursun" diye konuştu.

Basın mensuplarına konuşmayan Piyade Uzman Çavuş Zihni Koç, daha sonra eve çekilerek yakınlarıyla hasret giderdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uzman Çavuş Zihni Koç 21 Ay Sonra Evine Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement