Vali Tekinarslan, Buz Mağarası'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Vali Tekinarslan, Buz Mağarası'nı Ziyaret Etti

Vali Tekinarslan, Buz Mağarası\'nı Ziyaret Etti

Ağrı Valisi Dr.Mehmet Tekinarslan, Doğubayazıt İlçesi'nde bulunan Buz Mağarası'nda incelemelerde bulundu.

22.09.2013 19:24

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, Doğubayazıt İlçesi'nde bulunan Buz Mağarası'nda incelemelerde bulundu. Vali Tekinarslan, beraberindeki 7 kaymakamla yaptığı mağara ziyaretinin Cumhuriyet tarihinde ilk olduğunu aktardı.

Sabah saatlerinde ilçeye gelerek ilçe kaymakamları ile üç saatlik bir toplantı yapan Vali Tekinarslan, daha sonra Uzengili Köy'üne geçen Vali Tekinarslan, Nuh'un Gemisi'nin İzi olduğuna inanılan alanda incelemelerde bulundu.

Buradaki atıl tesislerle ilgili Doğubayazıt Kaymakamı Karahan Daştan'dan bilgi alan Vali Tekinarslan, "Herhangi bir düzenleme almamasına rağmen buraya turist akını oluyor. Ulaşım konusunda sorun yok ama buradaki tesiste onarım yapacağız. Gelen turistlerin faydalanabilecekleri bir duruma getireceğiz. Çevre düzenlemesi yapılacak. Gemi izinin bulunduğu alanı koruma altına alacağız. Turizm'e uygun hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Çalışmaların hemen başlaması ve kısa sürede tamamlanması için talimat veren Vali Tekinarslan, daha sonra Hallaç Köyü'nün 3 kilometre kuzey doğusunda Küçük Ağrı Dağı'nın güney eteğinde bulunan buz mağarasına geçti.

CUMHURİYET TARİHİNDE İLK

Her yıl yerli ve yabancı yüzlerce turistlerin akınına uğrayan mağara, Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir vali ve yedi kaymakam tarafından ziyaret edildi. Uzun eksenli elips biçiminde 100 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğinde ve 8 metre derinliğinde olan mağarayı gezerek şifalı buzlardan yiyen Vali Tekinaslan, devlet olarak Cumhuriyet tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Tekinaslan şöyle devam etti:

"Bugün Doğubayazıt ilçemizdeki Üzengili köyündeki Nuh'un Gemisi'nin izinin bulunduğu alanı ziyaret ettik ve inceledik. Biliyorsunuz bizim dinimizde de diğer dinlerde de Nuh'un Gemisin burada olduğu rivayet ediliyor. İnşallah önümüzdeki günlerde burada bulunan geminin silüet korunması ve daha fazla turist çekmek için bir proje çalışması içinde olacağız. Mevcut ziyaretçileri var ama biz buranın tanıtımı için ve daha fazla ziyaretçinin gelmesi için projelendirme yapıcağız. Diğer tarafta şuan bulunduğumuz mekan Küçük Ağrı Dağın altında bulunan Buz Mağarası'ndayız. Dışarıda artı 30 derece sıcaklık varken içerde ise eksi 15 dereceye kadar hava soğukluğu düşüyor. Şuan elimde gördüğünüz buz parçaları çözülmeden gördüğünüz gibi kendini koruyor. Doğa harikası bir yer. İnşallah önümüzdeki dönemde Buz Mağarası'nın turizme kazandırmak üzere; başta ulaşım, alt yapı, gerekirse ışıklandırma yapılacak. Buranın jeolojik araştırmasının yapılması için üniversitelerimizle bir çalışma içine gireceğiz. Buralar insanların ilgisini çeken ancak, son dönemlerde terör riski yüzünde çok fazla ziyaret edilemeyen yerler. Ülkemizin yaşadığı huzur ortamıyla birlikte devlet olarak, Valilik olarak buralarda ziyaret ve konaklama için çalışmalara başlayacağız. Öte yandan yine Doğubayazıt İlçemize bağlı Sağlık Suyu Köyü'nde bulunan kaplıca ve doğal maden suyunun kaynağını inceleyip buraları da turizme kazandırıp ilçemizi bir turizm kenti haline getirmeye çaba sarf edeceğiz."

Vali Tekinarslan, daha sonra beraberindekilerle Salıksuyu Köyü'ne geçerek burada bulunan şifalı sularda incelemelerde bulundu. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Vali Tekinarslan, Buz Mağarası'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement