Van Merkezli Operasyon - Son Dakika
Güncel

Van Merkezli Operasyon

Van Merkezli Operasyon

Mazlum Der Yönetim Kurulu Üyesi Çelik: "İHH'nın kurumsal kimliğiyle doğrudan ilişkisi bulunmayan bir operasyona konu edilmesi kabul edilemez" Özgür Der Ereğli Temsilciliği: ''Yapılmak istenen şeyin ne vicdana, ne insafa sığmadığı gibi tam bir hukuksuzluk teşkil ettiği de ortadadır'' İnsani Yardım Derneği Kars Sorumlusu Gül: "Aramalardan sonra halkımız çeşitli illerdeki ofislerimize giderek bağışta bulundu.

15.01.2014 16:15

Yurt genelinde çeşitli sivil topluk kuruluşu temsilcileri, Van merkezli operasyon kapsamında İHH'nın hedef alındığını belirterek İnsani Yardım Derneği'nin Kilis ofisindeki aramaya tepki gösterdi.

Mazlum-Der Genel Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Çelik, İnsani Yardım Derneği'nin Kilis'teki ofisinde yapılan aramanın kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, illerde eş zamanlı bir operasyon gerçekleştirildiğini, bu kapsamda İHH İnsani Yardım Vakfının Kilis'teki ofisinde arama yapıldığını belirtti.

İHH'nın başta Suriyeliler olmak üzere ırk, din, dil, inanç gözetmeksizin muhtaç insanlara insani yardım götüren kuruluş olduğunu vurgulayan Çelik, "İHH'nın kurumsal kimliğiyle doğrudan ilişkisi bulunmayan bir operasyona konu edilmesi kabul edilemez" dedi.

Söz konusu operasyonda sanıktan delile yolunun izlendiğini savunan ve bu durumun  hukuki olmadığı kadar keyfi ve kötü niyetli değerlendirilebilecek bir uygulama olduğunu ileri süren Çelik, ilgili kurumların hukukun evrensel kaidelerine riayet etmeye davet etti.

Öte yandan Gaziantep Gönüllü Kuruluşları da Van merkezli operasyona tepki gösterdi.

Yeşilsu Parkı'nda bir araya gelen çeşitli sivil toplum örgütlerinden oluşan Gaziantep Gönüllü Kuruluşları üyesi grup, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfına destek için basın açıklaması yaptı.

Grup adına konuşan Memur Sen İl Başkanı Mithat Sevin, Türkiye'nin son günlerde önemli bir sınavdan geçtiğini söyledi.

Millet iradesinin, birtakım güç odakları ve suç lobileri tarafından çeşitli entrika, hukuk dışı operasyonlarla yok sayılmaya çalışıldığını savunan Sevin, "Terörle mücadele ekibi olduğunu söyleyen emniyet mensupları, arama kararı göstermeksizin İHH'nın Suriye halkına yardımların koordine edildiği Kilis ofisine hukuksuz bir operasyon düzenlemiştir" dedi.

-Trabzon

İnsani Yardım Derneği Trabzon Sorumlusu Murat Kadir Topçu, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, 14 Ocak Salı günü sabaha karşı Kilis emniyetinden olmayan, terörle mücadele ekibi olduğunu söyleyen emniyet mensupları tarafından arama kararı göstermeksizin, vakfın Suriye halkına yardımlarının koordine edildiği Kilis ofisinde hukuksuz bir arama gerçekleştirildiğini savundu.

Avukatların itirazlarına rağmen yasal arama prosedürlerinin ihlal edildiğini kaydeden Topçu, şöyle devam etti:

"İHH'ya karşı öne sürülen yalan iddialarda başarısız olanlar şimdi İHH personelini hedef almaktadır. İHH, merkezi İstanbul olan Türkiye merkezli şeffaf bir kurumdur. Hiçbir örgüte, hiçbir devlete, hiçbir hükumete bağlı değildir. İradesi de idaresi de kendi yönetim kuruluna aittir. Kamu yararına çalışan vakıf statüsündedir."

Topçu, 20 yıldır hem Türkiye'de hem de dünyanın dört bir yanında insani yardım çalışmalarında bulunduklarını ifade etti.

-Zonguldak

Özgür-Der Ereğli Temsilciliğince, İnsani Yardım Derneğinin Kilis'teki ofisinde yapılan arama kınandı.

Temsilcilikten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de belli kavram ve ithamların, her türlü hukuksuzluğun meşrulaştırılmasına yönelik sürekli istismar edildiği belirtildi.

Operasyonla İHH'nın hedef alındığı öne sürülen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Van Emniyeti, Kilis Emniyetine haber vermeksizin bizzat kendisi operasyon gerçekleştirmiş ve doğrudan İHH'yı hedef almıştır. Yapılmak istenen şeyin ne vicdana, ne insafa sığmadığı gibi tam bir hukuksuzluk teşkil ettiği de ortadadır. Suriye direnişini boğmak için elbirliği içinde faaliyet yürüten İslam düşmanlarına destek sunmaktan başka bir anlamı olmayan bu rezil kumpasın organizatörleri ve icracılarına hesap gününün dehşetini hatırlatıyoruz. İnsani Yardım Derneğine yapılan bu muameleyi kınıyoruz."

-Ağrı

İnsani Yardım Derneği Ağrı Sorumlusu Kerem Anığı, Merkez Camisi önünde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Van merkezli operasyonla İHH'nın insani yardım algısını değiştirmeye yönelik kirli oyunların oynandığını söyledi.

İHH Kilis ofisinde çalışan bir kişiyle ilgili olarak yapıldığı söylenen operasyonun kişinin evine değil de İHH ofisine yapıldığını ve İHH'nın bilgisayarlarına ve belgelerine el konulduğunu belirten Anığı, "Yapılan usulsüz aramalarda personel dışarı çıkartılarak hiçbir personelin üçüncü bir gözün görmediği şekilde şahit olmadığı şekilde aramalar yapılmıştır. 20 yıldır İHH, dünyada her noktaya ulaşmaya çalışıp insanların mağduriyetlerini gidermek için mücadele ediyor" diye konuştu.

-Kars

İnsani Yardım Derneği Kars Sorumlusu Sebahattin Gül, "Aramalardan sonra halkımız çeşitli illerdeki ofislerimize giderek bağışta bulundu. Bu halkımızın gösterdiği teveccühün göstergesidir" dedi.

Gül, yaptığı açıklamada, derneğin bazı ofislerinde yapılan aramaların vakfı karalamak için yapıldığını belirterek, İHH'nın dünya genelindeki mazlumlar için çeşitli yardım kampanyaları düzenlediğini söyledi.

İsrail eliyle bazı operasyonlar yapılmak istendiğini iddia eden Gül, İHH'nın uluslararası bir kuruluş olduğuna değinerek, "Ofislerde yapılan aramalardan sonra halkımız çeşitli illerdeki ofislerimize giderek bağışta bulundu. Bu halkımızın gösterdiği teveccühün göstergesidir. Ciddi kapsamda bağışlar yapıldı. Vakfın genel merkezinden bir açıklama yapılmamasına rağmen halk kendi isteğiyle şu an ciddi manada gerek mail yoluyla gerekse bizzat giderek bağışlarını yaptılar" dedi.

Gül, bu karalama kampanyalarıyla yardımların kesilmeyeceğini, hizmetlerin sekteye uğramayacağını kaydetti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van Merkezli Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement