Van Şehidine Ağladı - Son Dakika
Güncel

Van Şehidine Ağladı

Van Şehidine Ağladı

Van'da dün gece şehit olan polis memuru Abdurrahman Doğan için düzenlenen törende gözyaşları sel oldu.

18.08.2012 13:37  Güncelleme: 14:03

Van'da dün gece polis noktasına düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan polis memuru Abdurrahman Doğan için düzenlenen törende gözyaşları sel oldu.

Van- Erciş Karayolu üzerinde bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene; Van Valisi Münir Karaloğlu, Jandarma Asyiş Kolordu Komutanı Yıldırım Güvenç, Vali Yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, İl Jandarma Komutanı Albay Nurettin Aklan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan ile çok sayıda polis, askeri erkan, vatandaş ve şehidin yakınları katıldı.

Burada bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, polis memurunun depremden dolayı gönüllü olarak görev yapmak için geldiği Van'da menfur bir saldırı sonucu şehit olduğunu söyledi. Uçkan, "Bu kalleşçe saldırıları yapanlar şunu bilmelidir ki, alçakça yapılan bu saldırılar bizi bu kutsal görevimizi yapmaktan asla vazgeçiremeyecektir. Allah'ın izniyle şehidimin kanı yerde kalmayacaktır. Şehidimiz Abdurrahman Doğan, rütbelerin en büyüğüne kavuşmuştur. Biz buna tüm kalbimizle inanıyoruz. O artık bizim onurumuz ve gururumuzdur" dedi.

Van Valisi Münir Karaloğlu ise, Van'da depremzede vatandaşların güvenliğini sağlamak üzere konteynır kentte nöbet tutan Abdurrahman Doğan'ın dün akşam kalleşçe bir saldırı ile şehit edildiğini söyledi. Vali Karaloğlu, "Terör fitne tohumlarını saçarak bizim birliğimize, dirliğimize ve kardeşliğimize kastetmek ve huzurumuzu bozmak istiyor ama bu milletin ortak kültürü, ortak değerleri, gelenekleri, dini, inancı ve ortak yaşama iradesi terörün bu fitnesini boşa çıkaracaktır. Ülkemizin bölgesinde yükselen güç olmasından rahatsız olan uluslararası fitne odakları yine aynı oyuna başvurdu ve yine aynı maşayı kullanmaya başladı. Onun için de Ramazan tanımadan, bayram bilmeden olayları tırmandırıyorlar, saldırılarına devam ediyorlar. Ama hem uluslararası fitne odakları hem de terör örgütü şunu iyi bilsin ki, bu millet bu kirli oyun karşısında asla diz çökmeyecektir. Hem bu terör örgütü hem de bunu maşa olarak kullanan uluslararası fitne örgütleri terörle hiçbir yere varamayacaklardır ve asla hiçbir sonuç elde edemeyeceklerdir" şeklinde konuştu.

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın yaptığı duanın ardından, şehit polis memuru Doğan'ın naaşı mesai arkadaşları tarafından cenaze aracına taşındı. Son yolculuğuna uğurlanan Doğan'ın annesi, yakınları ve mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.

Şehit Doğan, ailesinin de bulunduğu araçla ikindi namazı sonrası son yolculuğuna uğurlanmak üzere doğum yeri olan Bitlis'in Güroymak ilçesi Değirmenli köyüne uğurlandı.

Şehit polis memuru Abdurahman Doğan'ın İstanbul'da görevliyken yaşanan depremlerin ardından gönüllülük esasına göre Van'a geldiği belirtildi. - VAN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement