Yalova Yaşlı Turizmi Merkezi Oluyor - Son Dakika
Güncel

Yalova Yaşlı Turizmi Merkezi Oluyor

Yalova Yaşlı Turizmi Merkezi Oluyor

Yalova'da yaşlı turizmi için çalışmalar hızlandı.

10.07.2012 18:05

Yalova'da yaşlı turizmi için çalışmalar hızlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Yalova Üniversitesi tarafından düzenlenen, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen "Yaşlı Vatandaş İstek ve Beklentileri ile Yaşlı Turizminin Değerlendirilmesi Çalıştayı" Grand Aydoğan Otel'de yapıldı. Proje hakkında bilgiler veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, Yalova'nın yaşlı nüfusunun Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunun altını çizdi. Dolayısıyla yaşlıların nasıl bir hayat hayal ettiklerinin tespitinin ve bu potansiyelin nasıl ortaya çıkartılacağının önem kazandığına vurgu yapan Uzun, "İstanbul, Kocaeli ve Bursa gibi büyük şehirlere yakın olması, gürültü ile çevre kirliliğinden uzak kalması ve hafta sonu tatilleri için merkez olması sebebiyle Yalova uzun yıllar boyunca Türkiye'de işçi, memur ve bürokratların emekli olduktan sonra yaşadıkları bir il olarak tanındı. Yalova'da yaşlı nüfus oranı Türkiye ortalamasının üzerinde; bu oran sürekli artıyor. Dolayısıyla yaşlılık ve yaşlılık planlaması giderek önem kazanıyor. Bu proje de tam bu noktada devreye giriyor. Proje, yaşlıların refahının arttırılmasına yönelik uygulamaların hayata geçirilebilmesi, istatistiki verilerin hazırlanması ve yaşlı turizminde Yalova'nın potansiyelinin ortaya çıkartılmasını amaçlıyor. Yalova Valiliği AB Projeleri ve Koordinasyon Merkezi tarafından Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ortaklığında hazırlanan projenin bütçesi 51 bin 193 TL. Proje AB üyelik sürecinde sosyal kalkınmanın geliştirilmesi, sunulan sosyal hizmetlerin kalitesinin yükseltilmesi ve sektördeki yenilikçi düşüncelerin hayata geçirilmesi büyük öneme sahip" dedi.

Proje kapsamında ilde 60 yaş üzeri fertlere yönelik anket yapılacak. Yine Yaşlı Platformu kurularak yaşlıların görüş ve taleplerinin ifadelerine imkan tanınacak. Yaşlı turizm potansiyelinin belirlenmesi maksadıyla sektör ve bölge konaklama kapasitesi de belirlenecek.

Çalıştayda yaşlı turizmine yönelik Yalova'nın artıları da ortaya kondu. Buna göre Yalova'nın 60 yaş üstü insanlarda en çok rastlanabilen hastalıkların tedavisi için kullanılan Termal tesislere sahip olmasının çok büyük bir artı olduğu vurgulandı. Yine ilin 3 büyük ilin ortasında bulunması, Atatürk ve Sabiha Gökçen hava limanlarına yakınlığı, konaklama tesislerinin sayısının giderek artması ve doğal güzelliklerin Yalova'nın önemli avantajları olduğu belirtildi.

Çalıştayın açılışına Yalova Vali Yardımcıları Cezmi Türk Göçer,

Atilla Selami Abban, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Abay ile kaymakamlar ve bürokratlar katıldı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yalova Yaşlı Turizmi Merkezi Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement