Yandex Türkiye 1 Yaşını Kutladı - Son Dakika
Güncel

Yandex Türkiye 1 Yaşını Kutladı

Yandex Türkiye 1 Yaşını Kutladı

Haber.Taner YENER - Kamera.

20.09.2012 15:07

Haber: Taner YENER - Kamera: İdris TİFTİKÇİ/ İSTANBUL DHA

YEREL servisleriyle dikkat çeken Rusya merkezli arama motoru Yandex, Türkiye pazarına girişinin birinci yılını kutladı. Türkiye'de yüzde 1'lik pazar payına ulaştıklarını açıklayan Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, 'Şimdi yüzde 1, belki sizlere hiçbir şey ifade etmiyor. Ama bize çok şey ifade ediyor. O kadar mutlu olduk, sevindik ki, daha başlamamıştık, daha hiçbir şey yapmamıştık. Bu bir yılın 6 - 8 ayı pazarı tanımak, araştırmak, ürünlerimizi entegre etmek, yerelleştirmekle geçti. Şimdi yüzde 1'i görünce... Demek ki Yandex, Türkiye'ye gelerek doğru karar vermiş" dedi.

"YÜZDE 1'LİK PAZAR PAYINA ULAŞTIK BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Yandex Türkiye birinci yaşını Ritz Carlton Oteli'nde düzenlediği basın toplantısıyla kutladı. Toplantıya iki hafta önce geçirdiği kaza sonrası alçıya alınan ayağıyla gelen Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ sözlerine, 'Karşınıza böyle kırık ayakla çıktığım için kusura bakmayın. Bugün birinci yıldönümümüzde çıkmamazlık yapamazdım. İki hafta önce basit bir kazada maalesef kaval kemiğini kırdık" şeklinde başladı. Dün konuşmasını hazırladığı sırada Moskova'daki ofisten çok güzel bir haber aldıklarını bildiren Yalçındağ, şöyle konuştu: 'Hepimiz çok sevindik. Bu güzel haberi sizinle paylaşmak istedim. Yandex Türkiye, Türkiye arama motoru pazarında yüzde 1'lik pazar payına ulaşmış. Şimdi yüzde 1, belki sizlere hiçbir şey ifade etmiyor. Çok önemli bir pazar payı değil. Ama bize çok şey ifade ediyor. O kadar mutlu olduk sevindik ki, daha başlamamıştık, daha hiçbir şey yapmamıştık. Bu bir yılın 6 -8 ayı pazarı tanımak, araştırmak, ürünlerimizi entegre etmek, yerelleştirmekle geçti. Bu son 3-4 ayda biraz daha kendimizi göstermeye başladığımızda, biz daha hiçbir şey yapmamışken bu yüzde 1'lik pazar payının bizim için ne kadar önemli olduğunu size anlatmam mümkün değil. Biz bu işe başlarken bizim karşımızda o kadar güçlü bir rakip vardı ki. Bazı yakın çevrem bu rekabetin kolay olmayacağını ve zaman alacağını söylerken başka ben ve diğer çevremde bu işi çok kolay yapacağımızı inancımızla başlamıştık bu işe. Şimdi yüzde 1'i görünce... Demek ki Yandex, Türkiye'ye gelerek doğru karar vermiş. Demek ki Yandex, stratejisini yerelleşme üzerine kurarak karar vermiş. Demek ki Yandex, bir Türk şirketi olma olarak doğru karar vermiş. Demek ki Yandex, Türk yöneticilere burayı emanet etmekle doğru karar vermiş. Demek ki Yandex, Türk pazarına sunduğu ürünleri seçerken doğru karar seçmiş" dedi.

"BİRİNCİ YIL SONUNDA GÜZEL BİR NOKTAYA GELİNDİ"

Yalçındağ, Yandex, Türkiye'nin yeni arama motoru olarak Türkiye İnternet dünyasına hızla yeni bir soluk getirdiğini belirterek, şunları söyledi: 'Arama motoru alanında, Yandex gelene kadar başka bir seçeneği olmayan kullanıcılar, artık güçlü ve yerelleşmiş bir alternatifleri olduğunu biliyorlar. Yandex, Türkçe anlıyor, Türkçe düşünüyor. Türkiye'deki kullanıcıların alışkanlıklarına, beklentilerine ve ihtiyaçlarına göre cevap veriyor. Bir yıl gibi kısa bir sürede, bazıları Türkiye'de bir ilk olan, büyük ilgiyle karşılanan ürün ve servisleri bir bir kullanıcılarımıza sunduk. Geri dönüşleriniz de bizim için çok değerliydi. Bize gelen yorumları, eleştirileri ve görüşleri dinledik, hızla cevap verdik, kendimizi geliştirdik. Yandex ve hizmetlerinin sevilmesinde, her geçen gün daha çok kullanıcıya ulaşmamızda, yüksek motivasyon ve kararlı adımlarla ilerleyen Yandex.Türkiye ekibinin ve Moskova'daki merkezimizde Yandex. Türkiye projesi için çalışan yüzün üzerinde arkadaşımızın büyük katkısı oldu. Hepsine teşekkür ediyor ve bir kez daha kutluyorum fakat aslında daha yeni başlıyoruz. Ekibimiz her geçen gün büyüyor, her geçen gün kendimizi geliştiriyor; hem kullanıcılarımızı hem de iş dünyasını sevindirecek yeni servisler, yeni projeler, yeni sürprizler üzerinde çalışıyoruz. Hepsini zamanı geldiğinde sizlerle paylaşacağız. İlk günden bu yana hedeflerimizi hep yüksek tuttuk, bu bizi birinci yılın sonunda güzel bir noktaya getirdi; önümüzdeki hedefler ise bizi daha da heyecanlandırıyor"

İNTERNET KULLANIMIYLA İLGİLİ EN GÜNCEL VERİLER PAYLAŞILDI

Yalçındağ'ın konuşmasının ardından 'Yandex Türkiye 1 yaşındaö sunumunu ve Türkiye internet dünyası araştırma verilerini Analist Erhan Erdoğan anlattı. Erdoğan, Yandex'in kısa bir süre sonra yayınlayacağı ve Türkiye'de internet kullanımı ile ilgili olan yeni araştırmadan, masaüstü ve mobil cihazlarda internet kullanımı, en çok kullanılan işletim sistemleri, tarayıcılar ve mobil cihaz modelleri hakkında en güncel verileri anlattı. Paylaşılan veriler arasında, günün her saati kullandığımız mobil cihazların hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelişi, en öne çıkan bilgiler arasındaydı.Toplantı, soru ve cevapların bölümünün ardından Yandex Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ ve çalışanlar tarafından, birinci yıl pastası kesildi.

YANDEX

1997 yılında kurulan Yandex, 10 yılı aşkın süredir yüzde 60'a yakın pazar payıyla Rusya'nın lider arama motoru ve Avrupa'nın en büyük internet şirketlerinden biri. Gelirinin yüzde 95'ini Rusya'dan ve içeriğe bağlı reklamcılıktan sağlayan Yandex'in ABD, Palo Alto, California'da web tabanlı arama teknolojileri geliştirmekte uzmanlaşan Yandex Labs adlı bir yazılım inovasyon laboratuvarı bulunuyor. Eylül 2011'de Türkiye'de faaliyetlerine başlayan Yandex'in İstanbul'da açılan Türkiye ofisinde analistler, teknik destek uzmanları, çevirmenler ve diğer alanlarda uzmanlaşmış, büyük çoğunluğu Türkiye vatandaşı olan 50'den fazla uzman çalışanı Türkiye'ye özel ürünler geliştiriyor. Dünya çapında 17 ofisi ve 3500'den fazla çalışanı bulunan şirket, servislerini başka dillere çevirmekle kalmayıp, çalıştığı her ülke için gerçek birer yerel ürün sunmaya odaklanmış durumda. Yandex hisseleri, Mayıs 2011'de NASDAQ'ta halka arz edildi, bu bir Rus şirketi tarafından NASDAQ'ta son 5 yılda yapılan ilk ve 2011'de teknoloji şirketleri tarafından yapılan en büyük halka arz işlemi oldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yandex Türkiye 1 Yaşını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement