GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
Yargıda Birlik Derneği Başkanı Birol Kırmaz
Kırmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüzel kişiliğini 27 Mart 2015'te kazanan derneklerinin birinci kuruluş yıl dönümünde, ülkenin içinde bulunduğu hassas süreci göz önüne alarak özel bir program düzenlemediklerini hatırlattı.
Hakim ve cumhuriyet savcılarından oluşan derneğin gücünü hukuktan aldığını belirten Kırmaz, üstlendikleri tarihi misyonun bilinciyle ilk günkü heyecanla yola devam ettiklerini ve 5 bin 359 üyeyle ülkenin en büyük yargı derneği haline geldiklerini anlattı.
Kırmaz, Yargıda Birlik Derneğinin, dünyanın da en büyük yargı derneklerinden biri olduğunu söyledi.
"Aramızda vicdanını başkalarının emrine tahsis edenler yok"
Hayata farklı pencerelerden bakan tüm yargı mensuplarını derneklerinin bünyesinde barındırdıklarını dile getiren Kırmaz, "Aramızda vicdanını başkalarının emrine tahsis etmiş yargı mensupları yok. Biz milletimize hizmet için görev aldık. Millet yerine başka yerlere hizmet eden yargı mensupları bizim derneğimizde yer bulamıyor" değerlendirmesinde bulundu.
Yargıda Birlik Derneği bünyesinde ilk yılda önemli çalışmalar yaptıklarını, yurt içi ve dışında önemli ziyaret ve temaslar gerçekleştirdiklerini ifade eden Kırmaz, bu çalışmalarla Türkiye'deki yargı sistemiyle ilgili olumsuz manipülasyonların önüne geçmeye gayret gösterdiklerini vurguladı.
Hakim ve savcı adaylarıyla sürekli bir araya geldiklerine değinen Kırmaz, hukuk sisteminin en iyi yere gelmesi için ellerinden gelen çabayı göstereceklerine dikkati çekti.
"Göç, İnsan ve Adalet" sempozyumu
Kırmaz, milletin değerlerine sahip hakim ve savcılardan oluşan derneklerinin, başta Suriye olmak üzere komşu ülkelerden Türkiye'ye gelen sığınmacıların yaşadıkları hukuki problemlerle ilgili çalışmalar yaptığını bildirdi. Bu konuya hukuki bakış açısı getirmeyi planladıklarını kaydeden Kırmaz, şöyle devam etti:
" İstanbul'da 25-26 Nisan'da 'Göç, insan ve adalet' konulu uluslararası bir sempozyum yapmayı planlıyoruz. Sempozyumda ülkemizin bir gerçeği olan, özellikle Suriye'den ülkemize göç eden çaresiz insanların yaşadıkları hukuki problemleri gündeme taşımayı planlıyoruz. Bu konuda inisiyatifi ya da sorumluluğu sadece devlete yıkmak yerine sivil toplum kuruluşlarının da sorumlulukta pay sahibi olması gerektiğini düşünüyoruz. Göç eden insanların hukuki problemlerine ışık tutarak bu konunun ülkemizin menfaatine nasıl yönlendirilmesi gerektiğinin çalışmasını yapıyoruz."
Eylülde de "Hekimlerin Hukuku Sorumluğu" başlığıyla bir sempozyum düzenlenerek yargı ve tıp camiasının problemlerinin görüşüleceğine işaret eden Kırmaz, derneğin ülke gündemine ışık tutacak konularla millete hizmeti sürdüreceğini anlattı.
Terörle mücadele konusunda devletin yanında yer aldıkları vurgulayan Kırmaz, "Terörü bitirme noktasında güçlü bir irade var. Bu iradeyi yürekten destekliyoruz. Yargıda Birlik Derneği üyesi hakim ve savcılar olarak teröre karşı devletimizin yanındayız. Milletimizin huzurunu bozan kim olursa olsun onların karşısındayız. Hakim ve savcılar olarak teröre karşı cansiparane mücadele eden güvenlik güçlerimizin yanındayız. Teröre karşı biriz ve beraberiz" diye konuştu.
"Teröre karşı onları da birlik beraberlik safına davet ediyoruz"
Diyarbakır'da meslektaşlarıyla bir araya geldiklerini hatırlatan Kırmaz, 10'uncu yılını dolduran bir yargı derneğinin başkanının, sosyal medya hesabından, orada teröre karşı verdikleri birlik ve beraberlik mesajlarını "akıl tutulması" olarak yorumladığını belirtti.
Söz konusu dernek başkanının yaklaşımını doğru bulmadıklarını savunan Kırmaz, "Bizim kimseyi rakip ya da hasım olarak görme durumumuz yok. O yargı derneğinin başkanını biraz daha aklıselim düşünmeye davet ediyoruz. Zira terörün olduğu yerde adalet olmaz. Bizler adalet insanıyız ve teröre karşı onları da birlik, beraberlik safına davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Güncel › Yargıda Birlik Derneği Başkanı Birol Kırmaz - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?