Yaşar'dan Kazan'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Yaşar'dan Kazan'a Ziyaret

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde 9 şehit veren Kazan'ı ziyaret ederek, kahramanlığı için ilçe halkına teşekkür etti.

16.08.2016 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde 9 şehit veren Kazan'ı ziyaret ederek, kahramanlığı için ilçe halkına teşekkür etti.

Yenimahalle Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre Yaşar, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette konuşan Yaşar, Kazan'da bu acının yaşanmasından duyduğu üzüntüyü belirterek, darbe girişiminde Kazan halkının çok büyük bir kahramanlık örneği sergilediğini vurguladı.

Yaşar, böyle bir kalkışmanın bir daha yaşanmaması için siyasiler, yerel yöneticiler ve halkın bir arada olduğunu belirterek, "Türkiye bunlara layık değildir. Artık darbeler dönemi geride kalmıştır. Türkiye, bu birliğini yaşatmalı. Siyaset kin ve nefret üzerine değil halka hizmet için yapılmalı. Demokrasinin en güzel tarafı uzlaşı kültürüdür. Artık gelecekten daha da umutluyum. Birlik, beraberlik ve uzlaşı kültürü ile oturarak, tartışarak ülke yararına konularda birleşerek aşamayacağımız sorun yok." ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ertürk ise "15 Temmuz, toplumun her kesimindeki insanların, farklı siyasi görüşteki vatandaşların sadece vatan uğruna verdikleri bir mücadeleydi. Allah'a hamdolsun o karanlık geceyi milletimizin gücüyle atlattık" değerlendirmesinde bulundu.

Ertürk, şunları kaydetti :

"Yenimahalle Belediye Başkanımızın bizi ziyaret etmesi, Beştepe'de ve Yenikapı'da verilen görüntünün tabana yansımasından ziyade, Ankara'da hem Yenimahalle Belediye Başkanımızın hem de Kazan olarak bizlerin özel gayretlerinin belki de Yenikapı'ya ve Beştepe'ye taşınmasıydı. Bu konuda Başkan Yaşar'ın hep çok farklı ve güzel bir duruşu var. İlk günden beri hep yanımızda olan, bu milli birlik ve beraberliğin, toplumsal mutabakatın sağlanması konusunda gayret gösteren Yenimahalle Belediye Başkanımıza şahsım ve Kazan halkı adına teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yaşar'dan Kazan'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement