Yazıcı: "Çanakkale Zaferi bir ruhtur'' - - Son Dakika
Güncel

Yazıcı: "Çanakkale Zaferi bir ruhtur'' -

Yazıcı: "Çanakkale Zaferi bir ruhtur\'\' -

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü ile ilgili "Çanakkale Zaferi bir ruhtur.

18.03.2014 23:08

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü ile ilgili "Çanakkale Zaferi bir ruhtur. O ruh Diyarbakılının, Edirnelinin, Hataylının, Sinoplunun içine sinmiş, yerleşmiş müşterek ruhtur" dedi.

Yazıcı, çeşitli programlara katılmak için geldiği Rize'de, "Şehitleri Anma Günü" etkinliğine katılarak şehitlik anıtına çelenk sundu, ardından kent merkezi, Derepazarı ilçesinde etkinliklere, şehit ve gazi aileleri için düzen programa katıldı.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, cumhuriyetin kurucusu Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk, tüm şehitler ve gazileri rahmetle anarak, teşekkür etti.

Çanakkale Zaferinin insanlık tarihindeki sıradan savaşlardan biri olmadığını belirten Yazıcı, şöyle devam etti:

"Çanakkale Savaşı bütün askeri dehaları ve hesapları altüst eden, inanmanın, vatan sevgisinin, gelecek nesiller çin kendini feda edebilmenin anıtsal destanıdır. Çanakkale Zaferi bir ruhtur. O ruh Diyarbakılının, Edirnelinin, Hataylının, Sinoplunun içine sinmiş yerleşmiş müşterek ruhtur. Çanakkale ruhu gelecek nesillere bağımsız bir vatan armağan etmek için kendi canını feda edebilecek insanların bütününün ruhudur. Çanakkale ruhu, hesapları altüst eden 260 kilogramlık topu beşeri güçle sırtına alıp taşıyabilmenin ruhudur. Çanakkale ruhunun perde arkasında var olup nesillere yaşatacağımız çok kıymetli hazineleri vardır. Çanakkale Savaşına tıbbiyelisi, medreselisi, tüyü bitmemiş yediden yetmişe topyekün insanımızın vücudunu siper etmenin ruhudur. Çanakkale ruhu cephe arkasında bebeğinin kundağını top arabasında ve at arabasında taşınan silahı örtmek için kullanan kadınlarımızın ruhudur. Çanakkale şehitlerimiz olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir cumhuriyet olmazdı."

Bağımsızlık ve ülkenin güvenliğinin sağlanması mücadelesinde herkesin bir yakınının terör saldırılarda şehit olduğunu vurgulayan Yazıcı, milletin imkanları ile şehit ve gazilerin sıkıntılarına, yaralarına çare olmanın önemli olduğunu vurguladı. 2010 yılında yaptıkları düzenleme ile şehitler, gaziler ve kadınlar lehine pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, "Şehit ve gazilerimiz ile ilgili önemli düzenlemeler, yatırımlar yaptık. Elbette bunlar yeterli değil ama gündemde yer alıyor olması ve imkanlar ölçüsünde yapılıyor olması son derece önemlidir" dedi.

Yazıcı, buradaki etkinliğin ardından Trabzon'a gitti.

Muhabir: Muhittin Sandıkçı

Yayınlayan: Murat Kaban

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yazıcı: 'Çanakkale Zaferi bir ruhtur'' - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement