Yerleşik Yabancılar Manavgat' Ta Fidan Dikti - Son Dakika
Güncel

Yerleşik Yabancılar Manavgat' Ta Fidan Dikti

Yerleşik Yabancılar Manavgat\' Ta Fidan Dikti

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar, 'Biz Manavgatlıyız' projesi çerçevesinde fidan dikti.

28.04.2012 17:36

Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar, 'Biz Manavgatlıyız' projesi çerçevesinde fidan dikti.

Manavgat Kaymakamlığı'nın öncülüğünde Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü, Manavgat Kültürlerarası Diyalog Merkezi, Akdeniz Bölgesi Yabancı Dostluk Derneği'nin işbirliği içinde gerçekleşen 'Biz Manavgatlıyız' projesi kapsamında ağaçlandırılan bölgeye, Şehit Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın adı verildi. Ağaç dikim etkinliğine şehit üsteğmenin annesi Gülderen Şarlak da katıldı.

Sarılar Beldesi sınırları içindeki alanda yapılan ağaçlandırmada konuşan Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, bölgede yaşayan yabancıların 'Biz Manavgatlıyız' projesi kapsamında ağaçlandırma faaliyetinde bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Proje kapsamında oluşturulacak olan ormana şehit Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın adının vermek isteyen yabancıların davranışının takdire şayan olduğunu kaydeden Kaymakam Bulgurlu, projeye katkı yapan herkese çok teşekkür etti.

Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu ise proje kapsamında 1 yıl içerisinde 150 dönüm alana 250 harnup, 750 fıstık çamı, 250 servi, 100 Kıbrıs akasyası dikileceğini söyledi.

YERLEŞİK YABANCILAR ÇOK MUTLU OLDU

'Biz Manavgatlıyız' projesinin destekleyen sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yaptıkları konuşmalarda, Manavgat'ta orman oluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Manavgat'ta yaşayan yabancıların bu davranışının örnek olması gerektiğini kaydeden Şehit Jandarma Üsteğmen Ahmet Ozan Şarlak'ın annesi Gülderen Şarlak ise "Benim oğlum dağları toprağı çok severdi. Onun için ne yapsak azdır. Bu da çok iyi bir faaliyet" dedi.

Etkinliğe katılan İngiliz Patricia Sims ise, "10 yıldır Kızıalağaç'ta oturuyorum. Ağaç güzeldir, Orman güzeldir. Ormanlarla birlikte yaşamak daha güzeldir" dedi.

Side'de yaşayan Jutta Höfling de Türkiye'de yaşamaktan mutlu olduğunu, etkinlikte fidan dikerek her yıl gelip sulayabileceği bir ağacı olduğunu söyledi.

Sorgun Mahallesi'nde yaşayan Dana Ottmann da fidan dikme geleneğin sürmesini istedi.

Anne Petra Ottman ise Manavgat'ta yaşamaktan mutlu olduklarını, bölgede yaşayan yerleşik yabancıları kaynaştırmak amacıyla yapılan bu etkinliğin kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Fidan dikiminin ardından etkinliğe katılanlara Kaymakam Bulgurlu tarafından sertifika verildi. - Antalya/ Manavgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yerleşik Yabancılar Manavgat' Ta Fidan Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement