YÖK Başkanı'nı Protesto Eden Üniversite Öğrencilerine Polis Müdahalesi - Son Dakika
Güncel

YÖK Başkanı'nı Protesto Eden Üniversite Öğrencilerine Polis Müdahalesi

YÖK Başkanı\'nı Protesto Eden Üniversite Öğrencilerine Polis Müdahalesi

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, 'Türkiye'de Yükseköğretimin Yeniden Yapılandırılması ve Kalite Güvenci Sistemi' çalıştayının düzenlendiği otel önünde toplanarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı...

20.02.2012 14:31

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) öğrenim gören bir grup öğrenci, 'Türkiye'de Yükseköğretimin Yeniden Yapılandırılması ve Kalite Güvenci Sistemi' çalıştayının düzenlendiği otel önünde toplanarak Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'yı protesto etti. Polisin, slogan atan öğrencilere müdahalesi sırasında arbede yaşandı. 5 öğrenci gözaltına alındı.ZKÜ Yükseköğretim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Siyaset ve Toplum Araştırmaları Vakfı'nın, Zonguldak Dedeman Oteli'nde düzenlediği çalıştaya, Vali Erol Ayyıldız ile birlikte 40 üniversitenin rektör ve rektör yardımcıları katıldı. Ankara'dan çalıştaya katılmak üzere hareket eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, şoförünün yolu şaşırması nedeniyle çalıştayın açılışına katılamadı. Daha kısa olan Zonguldak-Ankara Karayolu yerine Bolu ve Düzce'yi geçip Zonuldak-İstanbul Karayolu'ndan kente gelen Prof. Dr. Çetinsaya, saat 12.00'de otele ulaştı.

ÖĞRENCİLERİN PROTESTOSU

Prof. Dr. Çetinsaya'nın otele gelişinden kısa süre önce ZKÜ'de öğrenim gören Öğrenci Kollektifi üyesi 8 öğrenci otel önünde toplandı. Öğrenciler, YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya ile görüşerek taleplerini iletmek istediklerini söyledi. Buna izin vermeyen polis, öğrencileri uzaklaştırmak istedi. Öğrenciler ise 'YÖK kalkacak, polis gidecek, üniversiteler özgürleşecek', 'Parasız eğitim istiyoruz' şeklinde sloganlar attı. Polis, uyarılarına rağmen uzaklaşmayan öğrencilere, YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya'nın gelişinden hemen önce müdahale etti.Bu sırada öğrenciler ile polisler arasında arbede yaşandı. Bazı öğrenciler, aldıkları darbelerle yere düştü. Yerdeki öğrenciye vuran bir polisi, başka bir polis amiri, 'vurma' diyerek uyardı. Polis, yaşanan arbedenin ardından 5 öğrenciyi ekip aracına bindirdi. Öğrenciler emniyete götürülürken, YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya da otele gelerek çalıştaya katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel YÖK Başkanı'nı Protesto Eden Üniversite Öğrencilerine Polis Müdahalesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement