Yoksulluğun Haritası Çıkarılacak - Son Dakika
Güncel

Yoksulluğun Haritası Çıkarılacak

Yoksulluğun Haritası Çıkarılacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yoksulluk göstergelerinin yeniden değerlendirilmesi için Yoksulluk Çalışma Grubu'nun oluşturulduğunu, söyledi.

07.01.2014 09:44  Güncelleme: 09:48

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, yoksulluk göstergelerinin yeniden değerlendirilmesi için Yoksulluk Çalışma Grubu'nun oluşturulduğunu, böylece yeni hesaplama yöntemlerinin araştırılması, yeni göstergelerin üretilmesinin hedeflendiğini söyledi.

-"YOKSULLUK ÇALIŞMA GRUBU" OLUŞTURULDU-

CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli'nin soru önergesini yanıtlayan Kalkınma Bakanı, yoksulluk konusunun önemine binaen uluslar arası platformda yoksulluk çalışmalarında ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak, ülke için hesaplanan yoksulluk göstergelerinin de yeniden değerlendirilmesinin gerekli görüldüğünü ve bu nedenle de Resmi İstatistik Programı çalışmaları kapsamında "Yoksulluk Çalışma Grubu" oluşturulduğunu bildirdi. Kalkınma Bakanı, böylece konuyla ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri ve akademisyenlerle detaylı yöntemsel değerlendirme çalışmaları yapılarak en uygun veri kaynaklarının ve yeni hesaplama yöntemlerinin araştırılması, yeni göstergelerin üretilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Kalkınma Bakanı, Yoksulluk Çalışma Grubu'nun çalışmaları sonuçlanıncaya kadar uluslar arası karşılaştırmalarda önem taşıyan satın alma gücü paritesine göre kişi başı dolar cinsinden yoksulluk oranları ile Avrupa Birliği ülkeleri ile kıyaslanabilir "gelire dayalı yoksulluk göstergeleri"nin hesaplanmaya devam edileceğini, mutlak yoksulluk metodolojisinin yeni yöntemi belirlendiğinde ise tüm serinin 2002 yılından itibaren yeniden hesaplanarak kamuoyuyla paylaşılacağına işaret etti.

-"İYİLEŞMELE VAR"-

Kalkınma Bakanı, mutlak yoksulluğu gösteren gıda ve gıda dışı yoksulluk oranlarında yakın dönemde önemli iyileşmeler görüldüğünü, 2002 yılında yüzde 26,96 olarak ölçülen gıda ve gıda dışı yoksulluk oranının 2009 yılında yüzde 18,08'e gerilediğini bildirdi. Kalınma Bakanı, 2002 yılında yüzde 1,35 olan gıda yoksulluğu oranının da 2009 yılında yüzde 0,48 olarak ölçüldüğünü söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yoksulluğun Haritası Çıkarılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement