Yükseköğretimde Birinci Türk Arap Kongresi - Son Dakika
Güncel

Yükseköğretimde Birinci Türk Arap Kongresi

Yükseköğretimde Birinci Türk Arap Kongresi

Türk ve Arap üniversitelerini bir araya getirmeyi ve üniversiteler arasında işbirliği oluşturmayı amaçlayan “Yükseköğretimde Birinci Türk Arap Kongresi” The Greenpark Pendik Hotel’de başladı.

26.04.2014 12:52

Türk ve Arap üniversitelerini bir araya getirmeyi ve üniversiteler arasında işbirliği oluşturmayı amaçlayan "Yükseköğretimde Birinci Türk Arap Kongresi" The Greenpark Pendik Hotel'de başladı.

Kongreye İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü Hamit Okur, Arap Üniversiteler Birliği Başkanı Sultan T. Abu - Orabi ve Kongre Genel Sekreteri Orhan Alimoğlu ev sahipliği yaptı. Aralarında Sudan, Suudi Arabistan, Ürdün, Filistin, Cezayir, Mısır gibi ülkelerin olduğu toplam 15 ülkenin üniversite ve yükseköğretim kurumlarının temsilcileri, Türk-Arap üniversitelerini bir araya getirmek ve aralarında daha iyi işbirliği oluşturmak için bir araya geldi.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü ve aynı zamanda 'Yükseköğretimde Türk-Arap Kongresi'nin Eş Başkanı Hamit Okur, tarihi bilmeden, okumadan ve anlamadan yeni bir yerlere varılamayacağını söyledi. Okur, "Batı'nın Ortaçağ'ı yaşadığı dönemlerde Bağdat'ta, Şam'da Mısır'da, Endülüs'te doğan islam güneşinin bilimde, fende, felsefede tüm dünyayı aydınlattığını ve günümüz aydınlığının temelinde de bu güneşin olduğunu bilmeli ve bu değerlere sahip çıkmalıyız" dedi.

İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet de kongrenin bir an önce hayata geçirilmesi için çok çalıştıklarını kaydetti. Arap Üniversiteler Birliği Başkanı Sultan T. Abu - Orabi ise Arap üniversitelerini uluslararası konferans ve kongrelerle öğrenme metotlarının geliştirilmesi ve yüksek öğretim kalitesinin yükseltilmek istediklerini söyledi.

'Yükseköğretimde 'Türk-Arap Kongresi' 3 gün boyunca toplantı ve konferanslarla devam edecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yükseköğretimde Birinci Türk Arap Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement