Zeynep Gürcanlı: Ab, Bir Standartlar Birliğidir - Son Dakika
Güncel

Zeynep Gürcanlı: Ab, Bir Standartlar Birliğidir

Zeynep Gürcanlı: Ab, Bir Standartlar Birliğidir

Diplomasi Muhabirleri Derneği Başkanı Zeynep Gürcanlı, Avrupa Birliği'nin (AB) iyi anlaşılmadığı gibi anlatılamadığını söyledi.

31.01.2012 13:07

Diplomasi Muhabirleri Derneği Başkanı Zeynep Gürcanlı, Avrupa Birliği'nin (AB) iyi anlaşılmadığı gibi anlatılamadığını söyledi. Gürcanlı, "AB, bir standartlar birliğidir" dedi.

Ege Erkoçak, yerel medyanın Avrupa ve ABD'de çok önemli bir mecra olduğunu belirterek AB sürecinde yerel medyanın büyük bir önem arz ettiğini söyledi. Erkoçak, yerel medyanın haberlerinin AB yolunda yol gösterici olabileceği gibi sorunların çözümünde de önemli rol oynayacağını vurguladı. Diploması Muhabirleri Derneği Başkanı Zeynep Gürcanlı ise bürokratların AB'yi tam anlayamadıkları gibi, vatandaşa da tam anlatılmadığını ifade etti. Gürcanlı, "AB'yi, bizi eleştirirken düşman, bize kucak açarken dost olarak gördük. Böyle bir AB yok. Her ülkeye yöneticilerinin Türkiye'ye farklı bakışı var. Örneği Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel, farklı düşünür. Yani tek bir AB yok. AB bir standartlar birliğidir. Türkiye'nin üye olmak istediği budur" diye konuştu. Gürcanlı, AB ülkelerinde güçlü bir yerel medyanın olduğunu ancak Türkiye'de durumun böyle olmadığını da sözlerine ekledi.

Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Sekreteri Turgay Türker da Türkiye'deki yerel medyanın içinde bulunduğu soruna değindi. Türker, yerel medyada çok sayıda yayın organı olmasına rağmen etkili ve marka değeri olan yayın organlarının olmadığını anlattı. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zeynep Gürcanlı: Ab, Bir Standartlar Birliğidir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement