Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlerle İlgili Dava - Son Dakika
Güncel

Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlerle İlgili Dava

Zirve Yayınevi\'ndeki Cinayetlerle İlgili Dava

Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlerle ilgili davasının müdahil avukatı Orhan Kemal Cengiz, mahkemeden cinayete ilişkin karar verilmesi, ardından da örgütle ilgili davanın sürmesini talep ettiklerini bildirdi.

03.09.2012 17:15

Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlerle ilgili davasının müdahil avukatı Orhan Kemal Cengiz, mahkemeden cinayete ilişkin karar verilmesi, ardından da örgütle ilgili davanın sürmesini talep ettiklerini bildirdi.

Cengiz, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 40. duruşmaya verilen arada adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Davayla ilgili iki hakim ve soruşturmayı yürüten savcının görev yerlerinin değiştirildiğini bildiren Cengiz, bunun büyük bir handikap olduğunu söyledi. Cengiz, "Umut ediyoruz ki, davanın ilerleyen aşamasında bu onarılabilir, savcı tekrar göreve bir biçimde iade edilebilir. Çünkü kabul edilebilir bir şey değil. 1,5 yıl boyunca savcı dosya üzerinde çalışmış, birebir deliller üzerinde uğraşmış ve şu anda bu savcı yok, başka bir savcı var. Aynı şekilde 5 yıldır davayı takip eden mahkemenin iki üyesi de yok. Böyle çok büyük bir dezavantajla başlamış bir dava. Bir anlamda en başından akamete uğradı diyebiliriz, bu yapı devam edecek olursa" diye konuştu.

Duruşmada, davayla ilgili hazırlanan ikinci iddianamenin özetinin okunduğunu hatırlatan Cengiz, öncesinde müdahil avukatlar olarak bir talepleri olduğunu söyledi. Birinci iddianame bakımından karar verilmesini talep ettiklerini dile getiren Cengiz, "Eyleme katılan sanıkların eyleminin ne olduğu daha suçüstü anından itibaren ortada. Mahkemeden cinayete ilişkin karar verilmesi, ardından da örgütle ilgili davanın devam etmesi yönünde talebimiz oldu" dedi.

-CHP'li Vekil Ağbaba-

Duruşmayı izleyen CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da, Zirve Yayınevi cinayetlerinin Türkiye'nin son dönemde yaşamış olduğu nefret söyleminin sonucunda oluşmuş üzücü bir cinayet olduğunu belirtti.

Hem Türkiye'nin hem de Malatya'nın bu cinayetin izlerini silebilmesi için şeffaf, herkesin inanabileceği bir yargılama yapılmasını beklediğini dile getiren Ağbaba, "Zirve Yayınevi'nde işlenen cinayetlerin arkasındaki gerçek güçlerin açıklıkla ortaya çıkarılmasını herkes bekliyor. Biz de bunun takipçisi olacağımızı bir kez daha belirtmek istiyoruz. Ne zaman ki, Zirve Yayınevi arkasındaki gerçek güçler ortaya çıkar, ne zaman ki toplum vicdanındaki yerini bulursa bu cinayetlerin izleri ancak o zaman silinebilir" dedi.

Ağbaba, bir soru üzerine yargılamanın hiç kimsenin kafasında kuşku bırakılmayacak şekilde yapılması gerektiğini kaydetti.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Cemal Coşkun - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zirve Yayınevi'ndeki Cinayetlerle İlgili Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement