Zonguldak - Evlat Edindikleri Engelli Kızlarına Sevgileriyle Hayat Verdiler - Son Dakika
Güncel

Zonguldak - Evlat Edindikleri Engelli Kızlarına Sevgileriyle Hayat Verdiler

Zonguldak - Evlat Edindikleri Engelli Kızlarına Sevgileriyle Hayat Verdiler

Evlat edindikleri engelli kızlarına sevgileriyle hayat verdilerZONGULDAK'ta, 49 yaşındaki Melek ve 45 yaşındaki Orhan Aydın çifti, tüp bebek tedavisine rağmen çocukları olmayınca kız bebek evlat edindi.

20.09.2016 16:16

Evlat edindikleri engelli kızlarına sevgileriyle hayat verdiler

ZONGULDAK'ta, 49 yaşındaki Melek ve 45 yaşındaki Orhan Aydın çifti, tüp bebek tedavisine rağmen çocukları olmayınca kız bebek evlat edindi. Çift, 3 ay sonra yapılan kontrolde doğuştan engelli olduğu ortaya çıkan kızlarını sevgileriyle büyütüp 10 yaşına getirdi.

Melek Aydın ve elektrik ustası eşi Orhan Aydın, 13 yıl tüp bebek tedavisi görmelerine rağmen çocukları olmayınca bir tanıdıklarının yeni doğan kız bebeğini evlat edindi. Çift, Azra adını verdikleri bebeklerini, 3 ay sonra rahatsızlanınca doktara götürdü. Yapılan kontrolde bebeğin, beyin dokusunun gelişmemesi ve sinir damarlarındaki yıpranma sonucu engelli olduğu ortaya çıktı.

Çift, doktorların bakımının çok zor olduğunu söylediği bebeğe sahip çıkmaktan bir an olsun vazgeçmedi. Melek ve Orhan Aydın çifti, kızları Azra'yı sevgileriyle büyütüp 10 yaşına getirdi. Anne Melek Aydın, yürüyemeyen, konuşamayan kızını rehabilitasyon merkezine götürüp getirirken, evde besleyip egzersizlerini de eksiksiz yaptırıyor.

2 yıl önce bir yakınlarının dünyaya getirip sahiplenmediği erkek bebeği de evlat edinerek 2 çocuk sahibi olan çift, oğulları Buğra'yı da alıp kızları Azra'yı tekerlekli sedyede dışarıya çıkararak gezdiriyor. Melek Aydın, önce Azra, sonra da Buğra'nın hayatlarına girmesiyle tüm dünyalarının değiştiğini söyleyerek şöyle konuştu:

"Azra'nın engelli olduğunu öğrendikten sonra onu geri vermeyi hiç düşünmedim. Hepimiz bir engelli adayıyız. Azra bizim her şeyimiz. Onunla çok mutluyuz. O da bizi çok seviyor. O bana çocuk sevgisini tattırdı. Allah'a şükürler olsun. Düzenli bakımımı yapıyoruz. Bazen yeterli gelemiyorum diye düşünüyorum ama doktorlar Azra'nın gayet iyi olduğunu söylüyorlar. Beni takdir ediyorlar ve örnek gösteriyorlar. Benim her şeyim Azra. Şimdi bir de kardeşi oldu. Eşim ve 2 çocuğum ile şimdi daha mutluyuz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak - Evlat Edindikleri Engelli Kızlarına Sevgileriyle Hayat Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement