Zonguldak'ta batan geminin arama çalışmaları devam ediyor - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta batan geminin arama çalışmaları devam ediyor

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan geminin kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları için, batığın parçalanarak karaya çıkarılması ve kum ve balçık nedeniyle ulaşılamayan bölümlerinde de arama yapılmasına karar verildi. Ayrıca tüm Zonguldak sahili boyunca arama çalışmalarının süreceği belirtildi.

08.12.2023 12:32  Güncelleme: 13:18

ZONGULDAK'ın Ereğli ilçesi açıklarında batan geminin kayıp 7 mürettebatını arama çalışmaları için, batık geminin parçalanarak karaya çıkarılması ve aramaların balçık dolu gemide de yapılmasına karar verildi. Ayrıca, dalgıçların gemide ulaşabileceği tüm alanlara ulaştığı ve tüm Zonguldak sahili boyunca çalışmaların süreceği belirtildi.

Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına nedeniyle mendireğe çarpıp, batan 'Kafkametler' isimli kuru yük gemisinin 12 mürettebatı ile iletişim kesildi. Geminin batmasının ardından 12 Türk denizciye ulaşmak için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin özel birliklerinden SAT komandoları, kayıp denizcileri bulmak için havadan, karadan ve denizden arama kurtarma çalışması başlattı. Gemi personelinden 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Hava şartları elverdikçe denizden devam eden çalışmalara, 'TCG Akın' isimli gemi de katıldı. Dalgıçlar da geminin batığında arama çalışması yaptı. Kayıp olan kaptan Cemal Turan, 3'üncü Kaptan Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2'nci Makinist Göksel Özel, Usta Gemici Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar ve Yağcı Ömer Hebip'in bulunması için çalışmalar, 20'nci gününde de sürüyor.

DALGIÇLAR ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI

Dün itibariyle TCG Akın gemisi bölgedeki görevini tamamlayarak ayrıldı. Öte yandan Nene Hatun gemisi ise arama kurtarma çalışmalarında, batığın olduğu bölgede görevine başladı. Dalgıçlar ise geminin ulaşılabilen her noktasına ve liman çevresindeki kayaların diplerine bakarak çalışmalarını tamamladı.

PARÇALANARAK KARAYA ÇIKARILACAK

Fırtına ve dalgaların etkisiyle batık geminin taşıdığı 'ferrosilicon' yükü, kum ve balçık ile geminin kırılan bölümleriyle eşyaların yaşam mahallerini kapladığı gerekçesiyle pompalarla boşaltmanın başarılı olmaması ihtimali değerlendirilerek zaman kaybı olacağına karar verildi. Geminin kıç tarafında bulunan yaşam mahallerinin yüzde 75 ile 85 derece eğimle yattığı anlaşılırken, parçalanarak karaya çıkarılması ve karada arama çalışmalarına devam edileceği belirtildi.

SAHİL HATTI BOYUNCA ARAMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Bu sebeple 'Kafkametler' gemisinin parçalanarak karaya çıkarılması çalışmalarına dün başlandı. Bu kapsamda, Nene Hatun gemisi, batık geminin pruvasını çevirme çalışmasına başladı. Zonguldak sahil hattı boyunca AFAD, Jandarma ve Sahil Güvenlik ekiplerinin arama ve tarama çalışmaları da devam ediyor.

Zonguldak\'ta batan geminin arama çalışmaları devam ediyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta batan geminin arama çalışmaları devam ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement