Zorlu'dan Memleketine Lise - Son Dakika
Güncel

Zorlu'dan Memleketine Lise

Zorlu\'dan Memleketine Lise

24 derslikli Ahmet Nazif Zorlu Anadolu Öğretmen Lisesi ile Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından yaptırılacak 216 öğrenci kapasiteli yurdunun temelleri atıldı.

08.07.2011 20:30

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'nun doğum yeri Denizli'nin Babadağ ilçesinde yaptıracağı 24 derslikli Ahmet Nazif Zorlu Anadolu Öğretmen Lisesi ile Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından yaptırılacak 216 öğrenci kapasiteli yurdunun temelleri atıldı.

Babadağ'daki temel atma törenine Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Babadağ Kaymakamı İdris Akça, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, BASİAD Yönetim kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve Babadağlılar katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, Denizlili sanayici ve işadamlarının doğup büyüdükleri toprakları unutmadıklarını, yaptıkları yatırımlarla bunu daha kalıcı hale getirdiklerini, Ahmet Nazif Zorlu'nun da bunun bir örneğini sergilediğini söyledi. Bilgiyle donatılmış nesillerin yetişeceği bir okulu Babadağ'a kazandıracak olmasından dolayı Zorlu'yu kutladığını belirten Erkmen, "Eğitim bizim geleceğimiz. Bu konuda Denizlili hayırseverler de her türlü desteği veriyor. Birçok okulumuz hayırseverlerimiz tarafından Milli Eğitim camiasına kazandırılmış, halen de kazandırılmaktır. Babadağlı işadamlarımızın oluşturduğu BASİAD da bu okulumuzda öğrenim görecek çocuklarımızın kalacağı yurdu inşa ediyorlar" dedi.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu ise, okulun temeline ilk harcın konulmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Ulu Önder Atatürk, 'Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar, önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklallerini kaybederler' demiştir. Kültür okumak, okuduğundan anlam çıkarmaktır. Zorlu Ailesi olarak babamızın adına kurduğumuz vakıfla eğitime destek ve önem veriyoruz. Eğitimsiz hiçbir şey olmaz. Eğiteceksin ki o insanlardan bir şeyler alacaksın. Eğitmezsen hiçbir şey alamazsın. İnsanoğlunu eğitmezseniz atom bombasından daha büyük zarar verir. Onun için okumak, okumak, okumak" diye konuştu.

BASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Memişoğlu ise Babadağlı işadamları olarak taşın altına ellerini koyduklarını ve böyle bir yatırıma karar verdiklerini söyledi. Konuşmaların ardından okul ve yurt binasının temeli Vali Erkmen, işadamı Zorlu ve Memişoğlu trafından birlikte atıldı. Ahmet Nazif Zorlu Anadolu Öğretmen Lisesi, 4 katlı, 24 derslikli ve 720 öğrenci kapasiteli olacak. Okul, 2 milyon 700 bin liraya mal olacak. BASİAD tarafından okulun bitişiğindeki araziye 2 milyon liralık harcamayla yaptırılacak dört katlı öğrenci yurdu da 216 öğrenci kapasiteli olacak. Okul ve yurt binasının önümüzdeki yılın şubat ayında bitirilmesi planlanıyor. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zorlu'dan Memleketine Lise - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement