10 Sosyal Etki Odaklı Girişim ile Ye! - Son Dakika
Güncel

10 Sosyal Etki Odaklı Girişim ile Ye!

Boostcamp Türkiye 2016 Bu Cuma Başlıyor.

07.12.2016 15:17

Impact Hub İstanbul ve Ye! Community tarafından, The Development Facility of the European Fund for Southeast Europe sponsorluğunda etki odaklı çalışan, fikir ve başlangıç aşamasındaki girişimcileri desteklemek ve bu fikirleri çalışan bir iş planına dönüştürmek amacıyla gerçekleştirilen Ye! Boostcamp Türkiye 2016 hızlandırma programı bu Cuma başlıyor.

Alanında uzman profesyoneller ve eğitimciler tarafından verilecek iş modellemesi, finansal modelleme ve fikir sunma becerisi odaklı 2,5 gün sürecek yoğun bir eğitim ve atölye programı sonucunda Ye!Boostcamp 2016'da etki odaklı girişimciler fikir ve başlangıç aşamasındaki projelerini, yatırımcı önüne çıkacak seviyeye taşıyacaklar.

Ye!Boostcamp'te Türkiye 2016 Heyecanı 11 Aralık Akşamı Son Noktaya Taşınıyor

2,5 gün boyunca eğitmen ve mentörler gözetiminde yoğun çalışmalardan geçen Ye!BoostCamp girişimcileri, 11 Aralık akşamı geliştirdikleri iş fikirlerini sosyal girişimcilikten finansa birçok farklı sektörden, konularında uzman bir jürinin karşısında sunacaklar.

The Development Facility of the European Fund for Southeast Europe sponsorluğunda gerçekleşen Ye!Boostcamp'te fikir sunumu etkinliğinin kazananı ise sadece çok özel genç girişimcilere verilen ulusal (Türkiye) Ye! ödülü 2016'nın sahibi olacak.

Jüride Kimler mi Var?

Mehru Aygül - Girisimcilik Vakfı Genel Müdürü
Bedriye Hülya - B-fit Kurucu Ortağı
Yasemin Bayraktar - Paypal Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü
Serra Titiz - GDN (Gelecek Daha Net) & Mikado Kurucu Ortağı
Ozan Sönmez - T-Jump Genel Müdürü
Burak Bayhan - Finansbank Bölüm Müdürü
Oguz Bardak - Kıdemli Yatırım Uzmanı - Finance in Motion
Gülin Yücel - Kurucu Ortak - Sustineo Istanbul

Ye!Boostcamp Türkiye 2016 Girişimlerini Tanıyalım!

Impact Hub İstanbul, Ye!Boostcamp Hızlandırma Programı başvurularını incelerken verilere dayalı bir gelir modeli olan, sosyal etki odaklı, toplumsal veya son kullanıcı nezdinde bir problemi çözen veya çözmeyi hedefleyen on girişim seçti.

Boundless Kitchen
Katılımcılar: Yagiz Ihlamur, Yağmur Gökçe, Deniz Karace, Mark Blanchet

Boundless Kitchen, bildiğiniz mutfaklardan değil. Burada amaç her ay iki kere organize edilecek farklı temalı etkinlikler ve atölyeler aracılığı ile Suriyeli kadınlar ve Türkler arasında diyalog ortamı oluşturmak.

Dem ll
Katılımcılar: Ayse Damla Iseri, Gamze Mutluer

Dem II; ürün ve hizmet sağlayıcılardan üyelik sistemi ile farklı tipte bağışların toplandığı mobil bir platform yaratarak, yine bu platforma üye hayır kuruluşlarına ve sosyal sorumluluk projelerine ihtiyaç duydukları bağışları ulaştırmayı hedefleyen bir sosyal girişimcilik projesi.

Diyarbakir Artisans Online Shop
Katılımcılar: Arya Nur Gümüştaş, Serdıl Tinda Yalçın, Deniz Cengiz

Türkiye'de son zamanlarda yaşanan politik sıkıntılar özellikle ülkenin Güney Doğu bölgelerini ciddi bir şekilde etkiledi. Sokağa çıkma yasakları ve yaşanan toplumsal olaylar neticesinde bu bölgede çalışan esnaf müşteri bulma konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Farklı materyallerde uzman el işi ustaları ile tanınan Diyarbakır'da bu durum neticesinde iş yerleri kapatılıyor, ustalar mesleklerini terk ediyorlar. Bu duruma dur demek için ortaya çıkan Diyarbakır Artisans Online Shop projesi, çevrim içi bir dükkan kurarak Diyarbakırlı ustaların emeklerini kataloglamak, kategorize etmek ve üretilen eserlerin profesyonel resimlerini çekerek bu ürünleri bölge dışındaki tüketicilerle buluşturmayı hedefliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 10 Sosyal Etki Odaklı Girişim ile Ye! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement