15 Temmuz'un Yıl Dönümünde KKTC'de Mevlit Okutulacak - Son Dakika
Dünya

15 Temmuz'un Yıl Dönümünde KKTC'de Mevlit Okutulacak

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yarın KKTC genelindeki tüm camilerde Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunacak.

13.07.2017 21:58

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle yarın KKTC genelindeki tüm camilerde Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunacak.

KKTC Din İşleri Başkanlığı, 15 Temmuz'un yıl dönümü nedeniyle yarın KKTC genelinde tüm camilerde "15 Temmuz ihanet girişiminde şehit olanlar ve tüm şehitler için" Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okutacağını bildirdi. KKTC Din İşleri Başkanı Talip Atalay yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2017 Cumartesi günü " Türkiye Cumhuriyeti'nde Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016 tarihinde düzenlediği, kardeş Türkiye halkını bombaladığı, Türkiye vatandaşlarının üzerine ateş açtığı ve yüzlerce insanı katlettiği ihanet girişiminin yıl dönümü olduğunu" anımsattı. Atalay açıklamasına şöyle devam etti:

"Malum olduğu üzere darbe girişimi başladığı andan itibaren Türk halkının vatanına, milletine, iradesine sahip çıkmak için sokaklara çıkmasıyla eş zamanlı olarak bizler de Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde toplanmış, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ihanet çetesine karşı cesur ve onurlu duruşuna destek olmuş, KKTC genelinde tüm camilerimizde gece yarısından başlamak üzere salalar okuttuk. Türkiye halkına yönelen tehdide karşı dayanışma içinde olduk. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın." - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya 15 Temmuz'un Yıl Dönümünde KKTC'de Mevlit Okutulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement