"21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü" - Son Dakika
Yerel

"21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü"

"21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü"

Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dallı: Kooperatiflerin halkta birlik, beraberlik ve paylaşım bilincini geliştiren kurumlardır.

20.12.2013 19:36  Güncelleme: 10:15

Antalya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, " Kooperatiflerin halkta birlik, beraberlik ve paylaşım bilincini geliştiren kurumlardır" dedi.

Dallı,  "21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda, kooperatifler sayesinde insanların birbirleriyle iş yapma yeteneklerinin geliştiğini bildirdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kooperatiflere sadece kuruluş aşamasında destek vermediğini ifade eden Dallı, hazırlanan projelere teknik, mali ve eğitim alanında da bakanlık tarafından her türlü desteğin sağlandığını kaydetti.

Kooperatifçiliğin toplumun ve sosyal ekonominin kalkınması noktasında, önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Dallı, açıklamasına şöyle devam etti:

"Kooperatifler halkta birlik, beraberlik ve paylaşım bilincini geliştiren kurumlardır. Kooperatifçilik ortakları için bir fayda, yöneticiler için ekonomik faaliyet sağlamaktadır. Kooperatifler Türkiye için bir kalkınma aracı olduğu gibi, çalışanlar için de birer iş kapısıdır. Ülkelerin kalkınmasında büyük payı olan kooperatifçiliği tanıtmak, yararlarını anlatmak, bireyleri kooperatifçiliğe teşvik etmek amacı ile 21 Aralık günü "Dünya Kooperatifçilik Günü" kabul edilmiştir."

Antalya genelinde tarımsal amaçlı 233 kooperatifin 33 bin 841 ortakla faaliyet gösterdiğini belirten Dallı, "Kooperatifçilik Günü"nü kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement