24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika
Güncel

24 Temmuz Basın Bayramı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

24.07.2016 14:20

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yağcı, mesajında, basın mensuplarının her zaman olduğu gibi ülkenin zor bir badire atlattığı günde de vatandaşı en iyi şekilde haberdar ederek, buluşturduğunu kaydetti.

Kamuoyunu birçok konuda bilgilendiren, haber veren, onların sesi olan yerel ve genel yönetimlerle millet arasında önemli işlevler gören basının demokrasinin ve cumhuriyetin kökleşmesinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Yağcı, şunları kaydetti:

"Basınımız kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmek için çaba sarf eder. Üzerinde hassasiyetle durulması lazımdır ki basınımız, gazetecilerimiz, tüm bunların yanı sıra düşüncenin gelişmesine, kişiliğin oluşmasına, yaşamın tüm aşamalarında yetenek ve becerilerin elde edilmesine yardımcı olarak bilgileri iletmek işlevini de üstlenmiştir. Türkiye olarak içinde bulunduğumuz zor dönemde vatandaşlarımıza haber vererek ve onları bilgilendirerek, güçlü bir kamuoyunun çıkmasını sağlayan basın mensupları ve yayın organları temsilcilerine teşekkür ediyorum. Ülkemiz bugün hain örgütler, şebekeler ve onların başındakiler tarafından tasarlanan bir darbeyi çok şükür atlatmıştır. Bu zorlu süreçte insanımızı bilgilendirerek, onların yanında yer alan bütün basın mensupları ve medya organlarımızın temsilcilerini tebrik ediyorum."

Rektör Taş

Rektör Taş da basının terör olaylarında, doğal afetlerde ve 15 Temmuz'daki darbe girişiminde zor koşullar altında çalışarak kutsal bir vazifeyi yerine getirdiğini aktardı.

Kamuoyunun aydınlatılması, yanlışların düzeltilmesi ve halkın doğru bilgilendirilmesi için var gücüyle çalışan ve bu uğurda yeri geldiğinde hayatını kaybeden gazeteciler için 24 Temmuz tarihinin ayrı bir önem taşıdığını belirten Taş, "İfade ve haber alma özgürlüğünün kazanıldığı ve basınımızın daha özgür şartlarda çalışmasında mihenk taşı olan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı'nın demokrasinin karartılmaya çalışıldığı, vatana ihanet niteliği taşıyan darbe girişiminden günler sonraya denk gelmesi ayrı bir anlam ve önem ifade etmektedir. Bilindiği gibi bu süreçte, halkımıza demokrasisine sahip çıkma çağrısının yapılmasına aracı olan gazeteciler, kutsal ve değerli bir görev üstlenmiş, halkımızın geleceğine sıkıca sarılmasına ve darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlanmasına vesile olmuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 24 Temmuz Basın Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement