29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru - Son Dakika
Güncel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

28.10.2020 13:29  Güncelleme: 13:53

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Hacıbektaşoğlu, mesajında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde Kurtuluş Savaşı mücadelesinde her türlü yokluk ve imkansızlığa rağmen bağımsızlık destanı yazıldığını belirtti.

Devletin sadece kendi vatandaşlarının değil, bölge ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olduğunu dile getiren Hacıbektaşoğlu, şunları kaydetti:

"Milletimizin ezelden ebede uzanan tarih yolculuğunda çok önemli bir dönüm noktası olan ve önümüzde yepyeni ufuklar açan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yılını, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşku ile kutluyoruz. Yüce milletimiz kudret ve iradesiyle vatan edindiği Anadolu topraklarını parçalanmaktan kurtarmıştır. Bu mücadele süresince milletimizin en büyük güç kaynağı istiklal ve istikbaline olan sarsılmaz inancı olmuştur. Cumhuriyet kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden, bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan birinci sınıf vatandaş olarak gören, farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan bir yönetim biçimidir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik güven ve istikrar ortamını bozmak, milletimizin birliğine barış ve kardeşlik iklimine bölücü terör unsurları tarafından zaman zaman hain saldırılar yapılmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki, Türkiye Cumhuriyeti dün olduğu gibi bugün de iç ve dış mihraklara karşı gereken cevabı her zaman verebilecek güç ve kudrete sahiptir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement