48. Kütüphane Haftası Eşme'de Kutlandı - Son Dakika
Yerel

48. Kütüphane Haftası Eşme'de Kutlandı

48.Kütüphane Haftası, Uşak'ın Eşme ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

30.03.2012 10:40

48. Kütüphane Haftası, Uşak'ın Eşme ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Alanındaki kutlamalara, Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlandı.

Eşme Kültür Merkezinde devam eden törende konuşan Uşak İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Ömer Ali Mıcık, Atatürk'ün, "Bilgi toplumu çoğullaştırır", "Kitap okumasaydım bu yaptıklarımın hiçbirini yapamazdım" veciz sözüyle kendi büyüklüğünün kaynağını gösterdiğini söyledi.

Fransız yazar Balzac'ın söylediği gibi "Bilginin efendisi olmak için çalışmanın kölesi olmak gerek" olduğunu, kitap okumanın toplumun gelişmesinde büyük rolünün olduğunu belirtti.

Eşme Halk Kütüphanesi Sorumlusu Hediye Furtana ve kütüphaneci Telat Kaş'ın, Kütüphane Haftası ile ilgili yaptıkları konuşmaların ardından ilköğretim öğrencileri folklor oyunu gösterisi sundu, şiirler okundu, en çok kitap okuyan öğrencilere ödüllerini Kaymakam Faruk Ekiz ve Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım verdi.

Kutlamalara, Kaymakam Faruk Ekiz, Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, Emniyet Müdürü Mesut Yetim, Milli Eğitim Müdürü Erhan Ertem, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Eşme Halk kütüphane sorumlusu Hediye Furtana, kütüphanelerinde 17 bin civarında kitap ve 300 kayıtlı üye olduğunu ifade etti.

- UŞAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 48. Kütüphane Haftası Eşme'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement