8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Güncel

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Kızıltepe Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

08.03.2017 19:26

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Kızıltepe Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Belediye bünyesinde açılan Hanımeli Kadın Merkezi'nin açılışı ile başlayan programda merkezde 8 çiftin toplu nikah töreni yapıldı. Nikah töreninde AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ile Kaymakam Ahmet Odabaş şahitlik yaparak çiftlere altın hediye etti.

Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda devam edilen programda müzik dinletileri, şiirler ve sinevizyon gösterimi yapıldı.

Milletvekili Çankırı, etkinliklere katılmak için Mardin'e geldiklerini söyledi.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutlamak adına kadınlarla beraber Kızıltepe ilçesinde programlara katıldıklarını belirten Çankırı, "8 çiftin toplu nikah törenini yaptık. Bu mesut günlerinde Kaymakamımız ile beraber onlara şahitlik ettik. Buradaki Hanımeli Kadın Merkezimizin açılışını yaptık. Kadınlarımızın kendi el emeği göz nuru yaptıkları çalışmaları değerlendirdik. Kadınlarımız ailenin en temel taşı yapı harcı dediğimiz, Allah hepsine uzun ömürler versin." diye konuştu.

KHK kapsamında Mardin Valiliğince Kızıltepe Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ahmet Odabaş da kadınların tolum içinde hem sosyal hem de ekonomik anlamda hak ettikleri yeri almaları, ayırımcılığa ve şiddete maruz kalmamalarının yöneticiler olarak kendilerinin en başta gelen görevleri olduğunu söyledi.

İlçede 3 aydır görev yaptığını belirten Odabaş, göreve başladığı ilk günden beri bu bilinç ve anlayışla hem Kızıltepe Kaymakamlığı hem de Kızıltepe Belediyesi olarak kadınların sosyal statülerinin iyileştirilmesi, yaşamın her alanında daha iyi temsil edilmesi ve üreten bir Kızıltepe'de söz sahibi olabilmeleri için çalışma arkadaşlarıyla birlikte yoğun bir çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Mutlu bir toplumun ancak ve ancak mutlu kadınlarla mümkün olduğunu vurgulayan Odabaş, şunları söyledi:

"Kadınlarımızın daha iyi eğitim alması toplumun her alanında hak ettiği sevgi ve saygıyı göstermek için hepimiz daha fazla çalışmalıyız. Kadınlar çocukların ilk öğretmeni, yarınların ve geleceği inşa edecek nesillerin yetiştiricileridir. Kadınlarımıza yönelik ayırımcı dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirildiğinde kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden hak ettikleri gibi yararlanabildiklerinde hepimiz geleceğe daha güvenle bakabileceğiz."

Suriyeli Esma Hüsna Şeho ise kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement