ABD'li dev yatırım bankası Goldman Sachs, dolar/TL tahminlerini düşürdü - Son Dakika
Ekonomi

ABD'li dev yatırım bankası Goldman Sachs, dolar/TL tahminlerini düşürdü

ABD'li dev yatırım bankası Goldman Sachs dolar/TL beklentisini düşürdü! Banka, 3 aylık dolar/TL beklentisini 7,50'den 7'ye, 6 aylık beklentisini 7,75'den 7'ye, 12 aylık beklentisini ise 8'den 7,50'ye düşürdü.

25.01.2021 11:21  Güncelleme: 11:47

ABD'li dev yatırım bankası Goldman Sachs dolar/TL tahminini güncelledi. Dev banka, dolar/TL tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Banka açıklamasında yakın vadede daha fazla kazanım öngörmekle birlikte "Türk Lirası'ndaki değerlenmenin sınırlı olabileceği" uyarısında bulundu.

3 AYLIK VE 6 AYLIK DOLAR/TL TAHMİNİ 7 TL

2021 dolar/TL beklentisini paylaşan banka, 2021 yılının ilk 3 ayı için dolar/TL tahminini 7,50'den 7'ye düşürdü. Banka "Türk Lirası'nın gücü, Döviz rezervlerinin yeniden biriktirilmesi amacıyla gerekli bir teşebbüsle nihayetinde sınırlanabilir." ifadesini kullandı.

2021 yılının ilk 6 aylık dolar/TL beklentisini 7,75'den 7'ye düşüren banka 12 aylık tahmininde ise dolar/TL fiyat tahminini 8'den 7,50'ye düşürdü.

TÜRK LİRASI'NIN DEĞERİ ARTACAK MI?

Türk Lirası, yılbaşından bu yana gelişmekte olan piyasalarda dolar karşısında en iyi performans gösteren para birimleri arasında yer aldı. Dolar/TL Cuma günü 7,4170 seviyesinden kapanırken 6 Kasım'daki rekor düşüşten bu yana Türk Lirası yüzde 14'ün üzerinde değer kazandı. Uzmanlar bu süreçte Türk Lirası'nın değerinin artacağını öngörüyor.

ABD\'li dev yatırım bankası Goldman Sachs, dolar/TL tahminlerini düşürdü

Son Dakika Ekonomi ABD'li dev yatırım bankası Goldman Sachs, dolar/TL tahminlerini düşürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • battalgazi: yurt dışından gelemeyen yurtdışına kaçmış adamın biri ,,dolar 20 tl olacak diye bağırıyordu,,alsana dolar vatan haini adam,,allahtan memleketin başına gelmedi bu adam 12 7 Yanıtla
    DEİST.: DOLARIN YÜKSELMESİNİN NEDENİ BİZİ YÖNETENLERDE ,SUÇLUYU DIŞARIDA ARAMAKTAN YADA ALGI YARATMAKTAN VAZ GEÇİN. İNSANLAR YEMİYOR 6 2
  • Bekir: Ben doviz ve altinin artacagini dusunuyorum. 12 2 Yanıtla
  • Abdurrahman Düşüngen: Devlet isterse sabit tutar. İsterse iki katına çıkarır. Devletin gücü bambaşka.!!! 1 4 Yanıtla
  • doğrucu: daha iyi daha çok dolar alırız, bizi enflasyona karşı korumayanlar varken halk elbet bu yöntemden vezgeçmeyecek 2 1 Yanıtla

Advertisement