Allergan'ın Stratejik İletişim Ajansı SALT İletişim Grup - Son Dakika
Güncel

Allergan'ın Stratejik İletişim Ajansı SALT İletişim Grup

Allergan, stratejik iletişim danışmanlığı konusunda hizmet partnerini seçti. Allergan, yeni dönemde iletişim hizmetlerini SALT İletişim Grup ile yürütecek.

06.01.2016 16:07

Dijital pazarlama ile tam entegre olmuş çağdaş bir yapı altında stratejik marka iletişimi danışmanlığı hizmeti veren SALT İletişim Grup, müşteri portföyüne Allergan'ı ekledi. ABD'li ilaç devi Pfizer'in satın aldığı, Allergan'ın stratejik marka danışmanlığını Salt İletişim Grup yönetecek.

Allergan bugün, İrlanda ve Kaliforniya'daki genel merkezleri ile; Oftalmoloji, Nörolojik Bilimler, Medikal Estetik, Tıbbi Dermatoloji, Üroloji ve Obezite gibi alanlardaki lider portföyleri ile spesifik alanlarda uzmanlaşmış global bir ilaç şirketi. Dünya ilaç piyasasında öncü konumda bulunan, 100'den fazla ülkede müşterilerine değer kazandıran ürünler sunan şirket, Haziran 2009'da Türkiye'deki oluşumun temellerini attı.

Yaklaşık 15 yıldır Abdi İbrahim İlaç A.Ş. firması aracılığı ile yürüttüğü satış ve pazarlama faaliyetlerini, 2010 yılı Temmuz ayı itibari ile devralarak Allergan İlaçları Tic. A.Ş olarak faaliyet göstermeye başladı. Allergan Türkiye operasyonu gün geçtikçe büyüyen yapısı ile ilaç sektöründe yerini aldı.

Türkiye'de; Oftalmoloji, Medikal Estetik ve Nörolojik Bilimler olmak üzere üç ana iş kolu altında 20 ilde, toplam 130 çalışanı ile faaliyet gösteren Allergan, Mart 2015'te Actavis ile birleşerek dünyanın üçüncü büyük ilaç şirketi oldu.

Kasım 2015'te ise ABD'li ilaç devi Pfizer, 160 milyar dolarlık anlaşmayla Allergan'ı satın aldı. Bu anlaşma, ilaç sektörünün en büyük satın alması olarak tarihe geçti ve dünyanın en büyük ilaç şirketi doğdu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Allergan'ın Stratejik İletişim Ajansı SALT İletişim Grup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement