Almanya'da Giyotin Tartışması - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Giyotin Tartışması

Almanya'nın Münih kentindeki Stadelheim Cezaevindeki bir giyotinin müzeye konulma girişimi tartışmalara yol açtı.

11.04.2014 11:40  Güncelleme: 11:49

Ahmet İNCEL – MÜNİH/ DHA - Almanya'nın Münih kentindeki Stadelheim Cezaevi'ndeki bir giyotinin müzeye konulma girişimi tartışmalara yol açtı. Söz konusu giyotinin, Nazi döneminde aralarında ünlü tıp öğrencileri Hans ve Sophie Scholl kardeşlerinde bulunduğu çok sayıda Nazi karşıtı "Beyaz" Gül" grubu üyelerinin kafalarının kesilmelerinde kullanıldığı sanılıyor.

Geçtiğimiz yıl tesadüfen Bavyera Milli Müzesi'nin deposunda bulunan giyotinin, sergilenip sergilenmemesi konusunda bir komisyon oluşturulmuştu. Bavyera Eğitim Bakanı Ludwig Spaenle, komisyonun kurban yakınlarını incitmeme açısından giyotinin sergilenmemesi kararı alındığını açıkladı.

Giyotinin 2018 yılında Regensburg kentinde açılacak Bavyera Tarih Müzesi'nde sergilenmesi planlanıyordu.

22 Şubat 1943'de Nazi karşıtı bildiri yayınlamaktan idama mahkum olan Hans ve Sophie Scholl kardeşler Münih Stadelheim Cezaevi'nde giyotinle kafaları kesilerek öldürülmüşlerdi.

Giyotinin, Nazi döneminin cellatlar kralı olarak bilinen Johann Reichert'a ait olduğu bildirildi. Cellat, Johann Reichert, 1945 yılına kadar 3 bine yakın kişiyi giyotinle öldürmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Almanya'da Giyotin Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement