Altın fiyatları için çılgın tahmin: Yıl sonuna kadar 600 lirayı bulabilir - Son Dakika
Ekonomi

Altın fiyatları için çılgın tahmin: Yıl sonuna kadar 600 lirayı bulabilir

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, altın fiyatlarındaki yükselişin devam edeceğini belirterek "Orta ve kısa vadede 500-550 lirayı görecek gibi altın. Yılbaşına da altın 550'in üzerinde 600 liraya yakın bir rakamda olması beklenmekte" ifadelerini kullandı.

07.08.2020 08:47  Güncelleme: 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son dönemde her gün rekor tazeleyen altının yıl sonuna kadar 600 lirayı bulabileceği bildirildi. Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, altın fiyatlarında düşüş beklemediklerini söyledi.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına yönelik ikinci dalga endişeleri ve ABD ile Çin arasında devam eden gerilimin desteklediği altın fiyatlarında rekorlar devam ederken altının ons fiyatı psikolojik seviye olan 2 bin doları aştı. Türkiye'de ise altının gram fiyatı son 1 haftada 443 liradan 483 liraya çıktı.

Kırdığı rekoru neredeyse her saat başı yineleyen altın, yatırımcısına kaybettirmeyen önemli bir araç olduğu kabulünü koruyor. Fiyatların sürekli yükselmesi ise yatırım yapmak isteyen vatandaşları kuyumculara yöneltiyor.

"ALTIN 1 AYDIR REKORA DOYMUYOR"

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, konuyla ilgili İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Altın yaklaşık 1 aydır rekora doymuyor. Yeni yeni rekorlara koşuyor. Çünkü dünyada pandemi tehlikesi hala bitmedi ve devam etmekte. Bu da dünyanın gelişmiş ülke ekonomilerini olumsuz etkileyeceği apaçık ortada. Bu nedenle dünyadaki genel olarak bütün ekonomik hareketler altındaki ivmenin yukarı doğru seyredeceğine işaret etmekte. Yanı sıra dünya genelinde faizlerin düşük olması, doların Euro karşısında değer kaybediyor olması yine güvenli liman olarak görülen altına yönlenmeye arttırmaktadır" diye konuştu.

"ORTA VE KISA VADEDE 500-550 LİRAYI GÖRECEK"

Altının gram fiyatının yıl sonuna kadar 550 lira seviyelerine ulaşmasını beklediklerini vurgulayan Başman, "Buna paralel olarak Türkiye'de de aynı hareket ve ivmeyi görmekteyiz. İster istemez Türkiye'de de altın fiyatları yukarı doğru hareketlendi. Dün 465 lira olan gram altın fiyatı bugün 480 lira oldu. Gramda 15 lira artış gösterdi. Orta ve kısa vadede 500-550 lirayı görecek gibi altın. Yılbaşına da altın 550'in üzerinde 600 liraya yakın bir rakamda olması beklenmekte" ifadelerini kullandı.

"ŞUANDA DÜŞME İHTİMALİ ÇOK ZAYIF"

Bazı vatandaşların altının düşecek umuduyla beklediğini ancak bu beklemenin insanları zarara uğrattığını belirten Başman, daha sonra şunları söyledi: "Bazı vatandaşlar gibi esnaflarımızdan bazıları da yanıldı. Elinde yüklü parayla altın almayıp bekleyenler oldu. Ciddi kayıplara uğradılar. Vatandaşlarımız içinde söyleyeyim şuanda bir düşme hareketi, beklentisi görülmüyor. O nedenle uzun vadede bir gerileme olabilir ama o da 1 sene mi, yoksa 2 sene içerisinde mi olur bilemiyoruz. Ancak şuanda düşme ihtimali çok zayıf."

Altın fiyatları için çılgın tahmin: Yıl sonuna kadar 600 lirayı bulabilir
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Altın fiyatları için çılgın tahmin: Yıl sonuna kadar 600 lirayı bulabilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (36)

  • EYVAH: VAY GARİBAN TÜRK HALKINA KRİZ GELİYOR MİLLET UYUYOR 2 6 Yanıtla
  • Tabi: Parası olan parasına para katıyor bizim aldığımız bir ceyrekten ne olucakki 1 trilyon yatıranlar bir ayda 1 trilyon daha kazandılar 6 0 Yanıtla
  • Mb: Sorun altın değil kardesim.sorun türk lirasi deger kaybediyor. Alti ayda yüzde 41 deger kaybetti. Iflasa gidiyor memleket. Allah sonumuzu hayretsin. 3 2 Yanıtla
  • selim: ne güzel uçuyor ekonomimiz.a haberi izleyince pamuk gibi oluyorum:):) 4 0 Yanıtla
  • Vatandaş: Adana Kuyumcular odası başkanı hakkında yasal işlem yapılmalı. İnsanlar ona inanıp altın alıp zarar ederse zararını o ödeyecek mi? 2017 de dolara da 10 TL olacak deyip birçok vatandaşa 7.50 den dolar aldırdılar. 3 yıldır o para eridi gitti. Bugüne kadar altın yükseldi ama bundan sonra yükselmesinin garantisi var mı?Hem neye dayanarak yükselecek diyebiliyorsun? Yarın Trump iki laf eder, altın fiyatları çakılabilir. Bu yüzden bu tür açıklamalara itibar etmeyin derim. 1 2 Yanıtla
  • Misafir: Al işte! Bugün altının gramı 20 TL düştü. Bir ata liradaki fark düne göre 150 TL. Ne diyeceksin buna ey çok bildiğini sanan Adana Kuyumcular odası başkanı? 2 1 Yanıtla
  • Çözüm: Bankadan kredi çekenlerin hesapları kontrol edilsin.Kredi çekip altun ve döviz hesabımı açmış.Yine aynı şekilde Eşlerinin üzerine hesap açmışmı kontrol edilsin.Sonuçta kredi nite veriliyor ev,araba ve ihtiyaç kredisi gibi. Altın ve döviz al diye kredi veriliyormu. Bu ekonomiyi baltalar. Bindir cezayı. Altın al satta 10 gr çıkar, dövizde giydir vergiyi bak nasıl çözülüyor olay. 1 1 Yanıtla
  • Yavuz: kuyumcular odası başkanı bu söylemle satışı artırmak istiyor topunuz yalan 1 1 Yanıtla
  • Emine aldı öksüz : İnşallah bu yük selisin çok büyük bir düşü şu olur diye umuyorum buna artık bir durdemeli bence 2 0 Yanıtla
  • Fatih: İşte neden bu hale geldiğimizin tipik nedeni bu işte. Bilgisi sahibi olmadan fikir sahibi olmak. Aynı ekonomiyi yönetenlerde sen gibi. Seni sormuyor sonucu yargıliyorsun 0 1
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz
    14:31 Erdoğan: Ekonomide seçim sonrası için felaket senaryoları yazanlar var, onları yakından takip ediyoruz

    Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Seçim sonrası için felaket senaryoları yazarak ekonomi programını sabote etmek için çalışanlar var, onları yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek
    14:14 Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek

    Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören 177 hektarlık orman arazisine 180 bin fidan dikilecek. Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, yangın sonrası yapılan fidan dikim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, yangında zarar gören alanların orman statüsüne kavuşması için ağaçlandırma ve fidan dikme faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınlarını önleme ve mücadele konusunda çalışmalara başladığı da aktarıldı.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı
    14:06 İzmir Büyükşehir Belediyesi İşçileri TİS Görüşmelerinde Tıkanma Nedeniyle Eyleme Çıktı

    Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden TİS görüşmelerinin tıkanması sonucu yaklaşık 6 bin işçi eyleme çıktı. İşçiler, alın terinin karşılığını almak için belediye yönetimi ile görüşmek istediklerini belirtti.

  • Kuşadası Ticaret Odası, Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları Eğitimi Düzenledi
    14:02 Kuşadası Ticaret Odası, Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları Eğitimi Düzenledi

    Kuşadası Ticaret Odası tarafından düzenlenen 'Çağrı Merkezi / Müşteri Hizmetleri Hizmet Standartları' konulu eğitim, çağrı merkezi sektöründe istihdam sağlamak isteyen ve çağrı merkezi bulunan işletmelerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Eğitimde, çağrı merkezi kriterleri, müşteri sadakati, hizmet standartları ve doğru iletişim konuları ele alındı.

  • Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı
    13:59 Sinop'ta TKDK İrtibat Ofisi Açıldı

    Sinop'ta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İrtibat Ofisi açıldı. Vali Mustafa Özarslan, açılışta yaptığı konuşmada, TKDK'nin Sinop'ta hayvancılık yatırımlarından gıda sanayi tesislerine kadar pek çok alanda yatırımcıları bilgilendireceğini belirtti. IPARD III Programı ile Sinop çiftçisine yüzde 50 ile yüzde 75 arasında hibe desteği sunulacak.

  • Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti
    13:45 Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini kabul etti

    Artvin Valisi Cengiz Ünsal, Tüketici İl Hakem Heyetini, Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla kabul etti. Heyet, yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ünsal'a bilgi verdi. Vali Ünsal, heyete başarılar dileyerek Dünya Tüketiciler Günü'nü kutladı.

  • Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu
    13:44 Enerji Bakanı Bayraktar, maden işçilerinin aileleriyle iftarda buluştu

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan 9 maden işçisinin aileleriyle iftarda bir araya geldi. Bayraktar, çalışmaları yakından inceleyerek bilgi aldı ve kararlılıkla arama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi
    13:44 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,54 artışla 8.852,28 puana yükseldi. Endeks, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 134,16 puan arttı. Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 1,70, hizmetler endeksi yüzde 1,03, teknoloji endeksi yüzde 3,26, sanayi endeksi yüzde 1,21 değer kazandı. Altının ons fiyatı 2 bin 154 dolar olarak belirlendi.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek
    13:38 Çevre Bakanı Özhaseki: Bugün 76 Bin Konutun Dağıtımı Gerçekleştirilecek

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Hatay'da gerçekleştirilen bir programda yaptığı konuşmada, bugün çekilecek kura ile 76 bin konutun dağıtımının gerçekleştirileceğini açıkladı. Bakan Özhaseki ayrıca, Hatay'a yapılan yatırımlar hakkında bilgi vererek, depremden bu yana 224 milyar TL'lik yatırım yapıldığını belirtti.


Advertisement