Amasya'da Köylüler Yayla Kullanım Hakkı İçin Eylem Yaptı - Son Dakika
Yerel

Amasya'da Köylüler Yayla Kullanım Hakkı İçin Eylem Yaptı

Tokat'ın Erbaa ilçesi Karaağaç köyünden bir grup vatandaş, Boğalı yaylasının kullanım izninin kendilerine verilmesi için Taşova Kaymakamlığı önünde eylem yaptı.

11.06.2012 16:20

Tokat'ın Erbaa ilçesi Karaağaç köyünden bir grup vatandaş, Boğalı yaylasının kullanım izninin kendilerine verilmesi için Taşova Kaymakamlığı önünde eylem yaptı.

Heyet adına açıklama yapan Şemsettin Öcal ve Hasan Çavuşoğlu, kullanımı yasak olan Boğalı yaylasını Tanoba beldesi halkının 2007 yılından itibaren kullandığını savundu.

Boğalı yaylasının Fırınlı mevkisinin Karaağaç köyü adına Osmanlı döneminden tapusu olduğunu ileri süren vatandaşlar, kavga taraftarı olmadıklarını, yaylanın ya iki köyün de kullanımına açılması ya da Tanoba beldesi halkının da kullanımına kapatılması gerektiğini belirtti.

Taşova Kaymakamı İbrahim Halil Şivgan, eylem yapan gruptan 5 kişilik bir heyetle makamında görüştükten sonra yaptığı açıklamada, Taşova'ya gelene kadar ne Karaağaç köyünü ne de Tanoba beldesini tanıdığını, taraflı davranmasının mümkün olmadığını söyledi.

Adaletsizlik varsa gerekenin yapılacağını dile getiren Şivgan, "En kısa zamanda Karaağaç köyünü ziyarete geleceğim. Erbaa Kaymakamı ile de bu durumu görüşeceğim. Demokratik bir ülkede yaşıyoruz, herkes haklarını demokratik bir şekilde alacaktır. Sizden tek isteğim kesinlikle kavga olmamasıdır. Her iki köy halkını bir araya getirerek bir yemek düzenlemek istiyoruz" dedi.

Muhabir: Tevfik Öztürk/ Fatma Kalay

Yayıncı: Orhan Topal - AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Amasya'da Köylüler Yayla Kullanım Hakkı İçin Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement