Ankara Garı Patlaması Davasında Kararın Yarın Çıkması Bekleniyor - Son Dakika
3. Sayfa

Ankara Garı Patlaması Davasında Kararın Yarın Çıkması Bekleniyor

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleştirilen, 100 kişinin hayatını kaybetmesi, yüzlerce kişinin ise yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı terör saldırısına ilişkin 36 sanık hakkında açılan davada yarın kararın açıklanması bekleniyor.

02.08.2018 20:38

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te gerçekleştirilen, 100 kişinin hayatını kaybetmesi, yüzlerce kişinin ise yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı terör saldırısına ilişkin 36 sanık hakkında açılan davada yarın kararın açıklanması bekleniyor.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsündeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler katıldı. Bazı CHP'li ve HDP'li milletvekilleri de duruşmayı takip etti. Davanın bugünkü celsesinde bazı sanıklar ile avukatlarının esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaları alındı. Suçsuz olduklarını öne süren sanıklar, beraat talebinde bulundu. Mahkeme, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunmaların alınmasına devam edilmek üzere duruşmayı yarına erteledi. Savunması alınmayan 2 sanığın da savunmalarının alınmasının ardından mahkeme heyetinin kararını açıklaması bekleniyor.

Savcının esas hakkındaki mütalaası

Duruşma savcısı, sanıklar Abdülmuttalip Demir, Hakan Şahin, Halil İbrahim Alçay, Metin Akaltın, Yakub Şahin, Talha Güneş, Resul Demir, Hüseyin Tunç ve Hacı Ali Durmaz'ın 100 kişiyi "kasten öldürme" suçundan 100'er, "anayasayı ihlal" suçundan da birer kez olmaz üzere 101'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı, söz konusu 9 sanığın, ayrıca 391 kişiyi "kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan toplam 11 bin 730'ar yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Savcı, sanıklar Esin Altıntuğ, Hatice Akaltın, Yakup Yıldırım, Suhpi Alpfidan, Yakup Karaoğlu, Mehmedin Baraç, Nihat Ürkmez, Abdulhamit Boz ve Burak Ormanoğlu'nun "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Savcı, sanık Ormanoğlu'nun ayrıca "vahim nitelikte silah ve mermi bulundurmak" ve "örgüt faaliyeti çerçevesinde izinsiz patlayıcı bulundurmak" suçlarından 24 yıla kadar hapsini istedi. Savcı, "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istenen sanık Erman Ekici'nin "anayasal düzeni ihlal", 100 kişiyi "kasten öldürme" ve 391 kişiyi "kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından da cezalandırılma talebiyle savcılığa suç duyurusunda bulunulması talebinde bulundu. Firari 16 sanığın dosyasının ayrılmasını talep eden savcı, yargılama sırasında ölen sanık Mehmet Kadir Cabael hakkında açılan davanın düşürülmesi yönünde mütalaa verdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika 3. Sayfa Ankara Garı Patlaması Davasında Kararın Yarın Çıkması Bekleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement