Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (8) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (8)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (8)

Foto.ALANYA'nın Konaklı Belde Belediye DP'li Başkanı Abdullah Sönmez, hakkında açılan 'rüşvet' davasında beraat etti.

06.06.2013 17:28

Foto: Şenlikten fotolar

===

Başkan Sönmez 'rüşvet'ten beraat etti

ALANYA'nın Konaklı Belde Belediye DP'li Başkanı Abdullah Sönmez, hakkında açılan 'rüşvet' davasında beraat etti. Konaklı Belde Belediye Başkanı Abdullah Sönmez'in 2003 yılında 23 bin 244 metrekarelik inşaat ruhsatıyla 18 bin 420 metrekarelik alana kurulan 5 yıldızlı Bera Alanya Otel'e, 2008 yılında 45 bin 412 metrekarelik inşaat ruhsatı verme karşılığında 175 bin Euro rüşvet aldığı iddia edilmişti.

Başkan Abdullah Sönmez ve Bera Otelleri Genel Müdürü Yücel Yavuz 'rüşvet almak-vermek' suçlamasıyla 4 ile 12 yıl hapis istemiyle yargılandıkları davada son kez hakim karşısına çıktı. Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına Başkan Sönmez ve Yavuz katılmadı. Başkan Sönmez'i avukatı Adnan Özeren, Yavuz'u ise avukatı Kasım Türen temsil etti.

Karar duruşmasında savunma yapan Başkan Sönmez'in avukatı Adnan Özeren, "Rüşvet suçunun oluşabilmesi için bir kamu görevlisinin karşı tarafla bir menfaat karşılığında bir anlaşmaya varması gerekmektedir. Bera Otel'in ruhsatı 4 ayrı aşamadan geçmiş, daha sonra Belediye Başkanı'nın onayından geçmiştir. Bera Otel, İdare Mahkemesi'ne başvuru yaparak, ruhsatın iptali için durdurma kararı da almıştır. Müvekkilimin beraatını talep ediyorum" dedi.

Avukat Özeren ayrıca Başkan Sönmez'in işlemediği bir suçtan soruşturma geçirerek hakkında kavuşturma yapılmasına sebep olan Mehmet Han Çopur ve tanık Mustafa Şahin hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 267. maddesinden soruşturma açılması için savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Yavuz'un avukatı Türen'de müvekkilinin beraatını isteyerek Mehmet Han Çopur ve Mustafa Şahin Türk Ceza Kanununa göre cezalandırılmalarını talep etti.

DELİL YETERSİZLİĞİNDE BERAAT ETTİLER

Avukatların savunmasının ardından Mahkeme Başkanı Emine Talay Yavuz, kararı açıkladı. Mahkeme Başkanı Yavuz, Abdullah Sönmez ve Yücel Yavuz hakkında rüşvet almak ve vermek suçundan davası açılmış olmasına rağmen sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair mahkumiyetlerine yetecek derecede kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden delil yetersizliği nedeniyle sanıkların beraatına karar verdi.

Mahkeme Başkanı Yavuz, Çopur ve Şahin hakkında ise iftira ve yalan tanıklık suçundan, mahkeme kararı kesinleştikten sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılmasına karar verdi.

Özgür YILMAZ/ALANYA,

Foto: Tapu töreninden foto

===

Finike yangın sezonuna hazır

FİNİKE Orman İşletme Müdürlüğü, yaz sıcaklarının başlamasıyla birlikte orman yangınlarına karşı hazırlıklarını tamamladı. Sezon hazırlıkları hakkında bilgi veren Orman İşletme Müdürü Faik Yılmaz, 5 arazöz, 2 su ikmal aracı, 3 adet ilk müdahale aracının bakımının yapıldığını, 85 yangın işçisine eğitim verildiğini söyledi.

Yangınla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli orman mühendisleri tarafından 'Yangın öncesi işbaşı eğitimi' verildiğini kaydeden Yılmaz, "Müdürlüğümüz bünyesinde yangınla mücadele eden 85 yangın işçisine Karaçam Deposu'nda, olası yangın durumunda, arazözlerin kullanım teknikleri, yangınla mücadele yöntemleri, yangılara hazırlık ve güvenlik önlemleri konusunda eğitim verildi. İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından da işçilere ilk yardım eğitimi uygulamalı olarak verildi" dedi.

Mayıs ayından itibaren rutin çalışmalar kapsamında köy kahvehanelerinde orman varlığına karşı duyarlılık oluşturmak amacıyla toplantılar yapıldığını anlatan Yılmaz, özellikle yangın sezonunda vatandaşların daha da dikkatli olması gerektiğini söyledi. Köylerde anız yakılmaması ve ormanlık alanda ateşli piknik yapılmaması uyarısı yapan Yılmaz, vatandaşlarda orman varlığına karşı daha duyarlı olmalarını istedi.

Sezon başlangıcından bu yana orman sahasında iki yangın çıktığını kaydeden Yılmaz, "Alacadağ Köyü'ndeki çöplük alanında yangın çıktı. Ormana sıçramasını önlemek amacıyla biz müdahale ettik. Bunun dışında Boldağ ve Demre'de çıkan 2 yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Çıkan iki yangında toplamda 2,5 dönüm alan zarar gördü" diye konuştu.

Suat SÖĞÜT/FİNİKE,

Foto: Cenaze töreni - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (8) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement