Antalya Uysal: Yaşlılara Daha İyi Bakılacak - Son Dakika
Güncel

Antalya Uysal: Yaşlılara Daha İyi Bakılacak

Antalya Uysal: Yaşlılara Daha İyi Bakılacak

Uysal: Yaşlılara daha iyi bakılacak Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde boşaltılan belediyenin huzurevinde konaklayan 38 yaşlının iki ayrı özel huzurevine nakledildiğini söyledi.

04.01.2016 19:06

Uysal: Yaşlılara daha iyi bakılacak

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Güvenlik Mahallesi'nde boşaltılan belediyenin huzurevinde konaklayan 38 yaşlının iki ayrı özel huzurevine nakledildiğini söyledi. Uysal, "Fiziksel olarak çok daha iyi şartlarda bakılacaklar" dedi.

Belediye Başkanı Uysal, huzurevinin boşaltılması sırasında herhangi bir zorlamanın söz konusu olmadığını söyledi. Huzurevinde kalan 38 yaşlının 18'inin Asmalı Konak, 20'sinin ise Antalya Huzurevi'ne yerleştirildiğini belirten Uysal, "Fiziksel olarak çok daha iyi şartlarda bakılacaklar" dedi.

Uysal, özel huzurevine nakledilen yaşlıların ücretleri konusunda bir değişim olmayacağını söyledi. Uysal, ücretsiz hizmet alan yaşlıların, özel huzurevinde de aynı şekilde ücretsiz, kısmi ücret ödeyenlerin de aynı ücreti ödeyerek hizmet almaya devam edeceğini belirtti.

Boşaltılan huzurevinin bina olarak yaşlı bakımına uygun olmadığının altını çizen Başkan Uysal, yaşlıların, asansöründen odalarına sorunlu bir binadan daha nitelikli hizmet alacağı huzurevlerine yerleştirildiğini söyledi.

Bununla birlikte belediye içinde bir denetim birimi oluşturduklarını belirten Uysal, "Yaşlılarımıza sunulan hizmet kalitesinde düşme durumuna tahammülümüz olmaz" dedi. Birkaç ay içinde huzurevlerinde hizmet verilen yaşlı sayını ikiye katlamayı hedeflediklerini aktaran Uysal, "Muratpaşa Belediyesi, bugün 2 bin 500 sakinine yaşlı evlerinde hizmet sunmaktadır. Bununla birlikte 1400 yaşlımıza evde bakım hizmeti ve 1000 üzerinde komşusuna ise yemek ve eşya yardımı yapmaktadır. Şu anda 5 bin üzerinde yaşlımız belediyemize entegre hizmet alıyor. Ayrıca 7 gün 24 saat belediyemize ulaşan her yaşlı ve engelliye hizmet görülmektedir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

DHA-Bölge - Türkiye-Antalya - ANTALYA

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Uysal: Yaşlılara Daha İyi Bakılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement