Balıkesir'de Hububat Hasadı - Son Dakika
Ekonomi

Balıkesir'de Hububat Hasadı

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, hububat hasadı başladığından beri yaklaşık 20 bin ton buğday alımı yaptıklarını belirtti.

14.07.2017 15:00

Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, hububat hasadı başladığından beri yaklaşık 20 bin ton buğday alımı yaptıklarını belirtti.

Sezgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 gündür devam eden hububat hasat döneminin verimli geçtiğini söyledi.

Buğday satış fiyatlarının makul düzeyde olduğunu aktaran Sezgin, "Borsamızda elektronik satış salonunun bulunması, büyük avantaj. Bizim salonumuz, arz-talebin kesiştiği, üretici ve sanayicinin en makul fiyatlarda buluştuğu, aynı zamanda bir eğitim salonu niteliğinde." diye konuştu.

Polatlı Ticaret Borsasından sonra en kaliteli buğdayın Bandırma Ticaret Borsasında satıldığını dile getiren Sezgin, "Hasat başladığından beri yaklaşık 20 bin ton buğday alımı yaptık. Hasadın 20 güne kadar biteceğini tahmin ediyoruz. Bandırma ve yöresinde kanola, iklim koşullarının elverişsizliği nedeniyle verimsiz geçti. Önümüzdeki günlerde başlayacak ayçiçeği hasadında ise yüksek bir rekolte ve verim bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Bandırma Ticaret Borsası Hububat Laboratuvarı Sorumlusu Gıda Mühendisi Merve Akbaş da 2017 harman sezonunda Güney Marmara Bölgesini kapsayan geniş bir alanda üretici ve ilgili sanayi sektörüne hizmet verdiklerini belirterek, "Bölgemizde üretilen ürünlerin borsamıza getirilmesiyle başlayan süreçte ürünlerin numuneleri alınarak, analizleri yapılıyor. Daha sonra satışa hazırlanmakta ve bu işlem, günde yaklaşık 200 numuneye uygulanmaktadır." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Balıkesir'de Hububat Hasadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement