Batı Yakası Hikayesi" Müzikalinin Mersin Prömiyeri - Son Dakika
Yerel

Batı Yakası Hikayesi" Müzikalinin Mersin Prömiyeri

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Romeo ile Jüliet'in modern uyarlaması olarak görülen Leonard Bernstein'ın Oscar ödüllü eseri "Batı Yakası Hikayesi" müzikalinin, Mersin prömiyerini gerçekleştirdi.

04.04.2015 22:19

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Romeo ile Jüliet'in modern uyarlaması olarak görülen Leonard Bernstein'ın Oscar ödüllü eseri "Batı Yakası Hikayesi" müzikalinin, Mersin prömiyerini gerçekleştirdi.

Mersin Kültür Merkezi'nde şef İbrahim Yazıcı yönetiminde gerçekleştirilen müzikalin koreografisini, Devlet Opera ve Bale'nin uluslararası ödüllü koreografı Mehmet Balkan sahneye koydu.

Librettosu Arthur Laurents'a, şarkı sözleri Stephen Sondheim'e ait eserin gösterimine, sanatseverler ilgi gösterdi.

William Shakespeare'ın ölümsüz eseri Romeo ile Jüliet'in modern uyarlaması olarak da gösterilen müzikalin, görkemli sahneleri, müziği ve dansları izleyicilerin beğenisini kazandı.

1950'li yılların New York sokaklarında yaşayan asi gençliğin öyküsünü anlatan "Batı Yakası Hikayesi"nin dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Aydan Çınar, ışık tasarımını Tarı Deniz gerçekleştirdi. Reji yardımcılığını Melih Öztürk ve Aslı Onaç Aytekin'in üstlendiği müzikalin, koreografi asistanlığını Mahmut Akyol ve Kürşat Kılıç yaptı. Video projeksiyonunu Ahmet Şeren'in gerçekleştirdiği eserde, koroyu, Oleg Constantinov ve Orhan Öner Özcan hazırladı.

Ünlü müzikalde başlıca rolleri Hulusi Polat, Korhan Dinçer, Mehmet Erkoç, Ayşe Pınar Balay, Dilara Köse, Başak Yıldız, Sevil Erçak ve Funda Hayfavi dönüşümlü paylaştı.

İlk kez 1957 yılında New York'taki Winter Garden Theatre'de sahnelenen "Batı Yakası Hikayesi", 1961'de sinemaya uyarlanarak 10 dalda Oscar ve Grammy ile 20'den fazla ödüle layık görülmüştü. Eser, başta Avrupa olmak üzere pek çok dünya sahnesinde de yer almıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Batı Yakası Hikayesi' Müzikalinin Mersin Prömiyeri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement