Bilecik'te Orman İşletme Müdürlüğü Arsasını Satışa Çıkaracak - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te Orman İşletme Müdürlüğü Arsasını Satışa Çıkaracak

Bilecik\'te Orman İşletme Müdürlüğü Arsasını Satışa Çıkaracak

Bilecik Belediye Meclis üyesi MHP’li Soner Olgun, Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü’nün, bulundukları arsanın satışı için imar değişliği talebine tepki göstererek, "Satacaktınız neden tadilat yaptınız?

04.04.2018 16:13

Bilecik Belediye Meclis üyesi MHP'li Soner Olgun, Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü'nün, bulundukları arsanın satışı için imar değişliği talebine tepki göstererek, "Satacaktınız neden tadilat yaptınız?" diye sordub

Bilecik Belediyesi Nisan ayı Belediye Meclis Toplantısı Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Başkanlığında Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. 13 gündem maddesinin görüşüldüğü meclisini 10'uncu maddesinde imar komisyona gelen konular görüşüldü Konu hakkında Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay bilgi verdi. 10'uncu gündem maddesinin 1'inci şıkkında yer alan Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü tarafından istenilen Ertuğrulgazi Mahallesi Altı Eylül Caddesi üzerinde bulunan 61 ada 61 parseldeki 6 bin metrekarelik alanın satışı yapılacağından imar planında düzenleme talepleri görüşüldü. Bu gündem maddesi hakkında söz alan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Orman İşletme olduğu yeri satmak istiyor. Daha doğrusu buradan elde ettiği gelirle yeni bir Orman İşletme binası Devlet Su İşleri binası ve meteoroloji binası yapmayı hedefliyorlar. Yaklaşık 40 milyon TL gibi rakamı ön görüyor. Böyle bir planlama içerisinde ve belediyemizde bununla ilişkin imar değişikliği istedi. Biz de belediye başkanlığı olarak tabi öncelikle bu alanı Bilecik Belediyesi olarak almak istedik, ama rakamlar çok farklı olduğu için çok en azından satış rakamını görmeden öyle şey düşünemedik. Bizim o bölge şu anki trafik bakımından en kötü bölgen birisi. Karayollarıyla yaptığımız çalışmada çok büyük bir kavşak projesi gerektiğini söylediler. Bu projede de neredeyse mevcut Orman İşletme Müdürlüğü giriş kapısına hatta iç avlusuna kadar dayanacak bir yere geliyordu. İşte imar komisyonumuz da Karayollarının o talebini dikkate alarak o alanı terkini. Yine imar komisyonunu daha önceden koyduğumuz bizim stadyuma çıkan yolun biliyorsunuz 10 metre kullanılan bir yol var iki taraftan 5'er metre artarak oranın da 20 metreye çıkarılması gerektiğini ve ayriyeten de arka taraftan 75'inci yıl parkının o taraftan gelen caddede köşe çok dar onu da etraflarından çekmeler yaparak o alanların bırakılması kaydı şartıyla böyle bir karar görüş bildirilmiş" dedi.

"Satacaktınız neden tadilat yaptınız?"

Bilecik Belediye Meclis üyesi MHP'li Soner Olgun, söz isteyerek, Bilecik Orman İşletme Müdürlüğü binasının büyük meblağlar ödenerek bir kaç önce tahdidat yapıldığını anlatarak, "İmar durumu için söyleyecek bir şeyimiz yok. Ancak kamu yunun nezrinde sormak istediğim konu var. Oradaki Orman İşletme binası zannediyorum geçen sene yeni tadilat gördü. Madem böyle bir düşünceniz vardı, neden böyle bir masraf ederek, tadilat yaptınız" dedi.

"40 milyon TL olması oldukça fazla bir rakam"

Ardından söz alan Başkan Yağcı ise; "Biz şehrin genel strateji itibariyle Bursa istikametine genişlemesini istiyoruz. Kendilerine de şehrin bu stratejisini ifade ettik. Yani bu tarafta yaptığında Orman İşletmenin şehrin ters istikametinde kalacağı noktasındaki eleştirimiz bu noktada ve bunu kendilerine ifade ettik. Kurumsal alanda bu alanın kendilerine ait olduğunu ve bu alanın kullanmalarını kurum menfaatleri açısından daha uygun olacağını söylüyorlar. O konuda da imar veya benzer noktalarda belediye olarak onları bizim onları men etmeye yasal olarak bir yetkimiz yok. Ama belediye başkanlığı olarak biz kendileriyle görüştüğümüzde bu ifadeleri kullandık. Tabii ki bu bugün 40 milyon lira gibi bir rakam söyleniyor. Bu rakam Bilecik şartlarını gitmez. Arsa 6 bin metrekarelik bir arsanın Bilecik şartlarında 40 milyon TL olması oldukça fazla bir rakam" dedi.

Öte yandan bu gündem oylaması CHP'li ve bağımsız belediye meclis üyelerin 'red' yönündeki oylarına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilecik'te Orman İşletme Müdürlüğü Arsasını Satışa Çıkaracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement