Birand Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Birand Toprağa Verildi

Birand Toprağa Verildi

Gazeteci Mehmet Ali Birand, Anadolu Hisarı Mezarlığı'nda toprağa verilerek sonsuzluğa uğurlandı.

19.01.2013 16:54

Gazeteci Mehmet Ali Birand, Anadolu Hisarı Mezarlığı'nda toprağa verilerek sonsuzluğa uğurlandı. Birand'ın mezarına Umre'de giydiği ihram, Galatasaray kaşkolu, sarı kırmızı renkte çiçekler ve Erbil'den getirilen toprak atılırken, kefeni açılarak torunu Umberto Ali'nin bir çift patiği çenesinin altına konuldu.

Usta gazeteci Mehmet Ali Birand'ın cenazesi Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından 15 yıl önce aldığı öğrenilen Anadolu Hisarı Mezarlığı'ndaki aile kabristanına getirildi. Üzerinde sarı kırmızı renkte karanfiller ve torunu Umberto Ali'nin bir çift patiği bulunan Birand'ın tabutu oğlu Umur Birand ve yakınları tarafından mezarı başına taşındı. Cenazeye, Birand'ın eşi Cemre, oğlu Umur, gelini Caterina, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, Ali Karacan, başta Hasan Cemal, Can Dündar, Cengiz Çandar, Ali Koç, Cüneyt Özdemir olmak üzere gazeteci arkadaşları, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Ali Birand, toprağa verilmeden önce mezara Umre'de giydiği ihram, Galatasaray kaşkolu, sarı kırmızı çiçekler bırakıldı. Eşi Cemre Birand, camiide tabuta iliştirdiği torunları Umberto Ali'nin patiğini alarak usta gazetecinin çenesinin altına konulmasını istedi. Birand'ın cenazesi mezarına indirildikten sonra kefeni açılarak çok sevdiği torununun patikleri çenesinin altına konuldu.

Duaların okunmasının ardından başta oğlu Umur Birand olmak üzere, yakınları ve çok sayıda gazeteci Mehmet Ali Birand'ın mezarına toprak attı. Babasının mezarına toprak attıktan sonra kendini tutamayarak gözyaşlarına boğulan Umur Birand, eşi Caterina Birand'a sarıldı.

Defin işleminin tamamlanmasının ardından, yakınları ve gazeteci arkadaşları Mehmet Ali Birand'ın mezarının üzerine çiçekler attı. - İstanbul/ Beykoz

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Birand Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement