Bozdağ: HSYK Atamaları Yasalara Uygun - Son Dakika
Güncel

Bozdağ: HSYK Atamaları Yasalara Uygun

Bozdağ: HSYK Atamaları Yasalara Uygun

Hâkimler ve Savcılar Kurulu daire üyelerini belirlemek için yeni üyeleriyle ilk toplantısına başladı.

29.10.2014 14:18

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ HSYK'ya üye seçimlerinin demokratik bir şekilde tamamlandığını söyledi. Bozdağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kurula 4 ismi atamasının da Anayasa ve yasalar çerçevesinde yapıldığını belirtti.

HSYK genel kurulu yeni üyeleriyle ilk toplantısını yapıyor. Hangi üyenin hangi dairede görev yapacağı bu toplantıda netleştirilecek. Toplantı öncesi kısa bir açıklama yapan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'ya üye seçimlerinin, milletin gözü önünde olan demokratik seçimler olduğunu belirtti:

"Seçimlerin sıhhati konusunda kimsenin eleştirisi, itirazı yok ve sonuçlar kesinleşmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın atamaları da anayasa ve yasalar çerçevesinde yapılmış atamalardır. Hiç kimse bu atamaların anayasa ve yasaya aykırı olduğunu iddia edemez."

Bozdağ, kurulda çoğulcu bir yapı oluştuğunu belirterek "Kurul üyeleri inşallah görevlerini tarafsız şekilde sürdürür" dedi.

Bakan Bozdağ'a CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun HSYK yeni üyeleri için söylediği "Tarafsız değiller" eleştirisi hatırlatıldı. Bozdağ, kurulun tüm üyelerinin Danıştay, Yargıtay, Adalet Akademisi ile adli ve idari yargıda yapılan demokratik seçimler sonucu göreve geldiğini belirtti.

Bozdağ, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kuruldaki kadın üye eksikliğini iki kadın üye atayarak giderdiğini söyledi.

Yeni HSYK üyeleri

Yargıtay'da yapılan seçimlerde Yakup Ata, Kerim Tosun ve Mustafa Kemal Özçelik, Danıştay'daki seçimlerde Taci Bayhan ve Şaban Işık, Adalet Akademisi'nden ise Ömer Kerkez HSYK üyesi olarak seçildi.

Adli ve idari yargı hakim ve savcıları arasında yapılan seçimlerde ise sandıktan Metin Yandırmaz, Mehmet Yılmaz, Mehmet Durgun, Ömür Topaç, Ramazan Kaya, İsa Çelik, Turgay Ateş, Halil Koç, Ahmet Berberoğlu, Mahmut Şen çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 üyeli kurula atadığı dört isimle HSYK son şeklini almış oldu. Erdoğan; Rasim Aytin, Muharrem Özkaya, Hayriye Şirin Ünsel ve Aysel Demirel'i HSYK'ya atadı. Rasim Aytin HSYK üyesiydi. Muharrem Özkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya'nın ağabeyi. Erdoğan'ın atadığı iki kadın üyeden Hayriye Şirin Ünsel ise Pendik Belediye Meclisi üyelerinden. Ünsel genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı olmuş bir isim. Aysel Demirel ise HSYK'ya atanan ilk türbanlı üye oldu.

Kaynak: Aljazeera

Son Dakika Güncel Bozdağ: HSYK Atamaları Yasalara Uygun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement