Bucaspor Hız Kesmiyor - Son Dakika
Spor

Bucaspor Hız Kesmiyor

Bucaspor Hız Kesmiyor

Yeni sezona Nevşehir Avanos’ta yaptığı kamp ile hazırlanan Bucaspor’da, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

16.07.2014 17:54

Yeni sezona Nevşehir Avanos'ta yaptığı kamp ile hazırlanan Buca spor'da, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Sakatlıkları bulunan Melih Vardar ve Civar Çetin kamptan ayrılırken, yerlerine İsa Fuat Dayı ve Hasan Kaşıkara katıldı.

Türk futboluna kazandırdığı genç oyuncularla bilinen Bucaspor, yeni sezonda da genç oyunculara şans verecek. Bu sezon kampa katılan Orkun Özkafalı, İsa Fuat Dayı, Kadir Bilimlier, Samet Acar antrenmanlarda teknik direktör Sait Karafırtınalar'ın beğenisini kazandı.

BUCASPOR'DA FUTBOL MENTÖRÜ İŞBAŞI YAPTI

Türk futboluna sürekli yenilikler katan Bucaspor, yeni sezonda da takımda başarıyı yakalamak adına futbol mentörlüğü uygulamasını başlattı. Avrupa'nın önde gelen kulüplerin uyguladığı bu sistemi yürürlüğe koyan sarı-lacivertli ekipte Futbol Mentörü Serkan Özkan da teknik ekibe katıldı.

"KARŞILAŞMAYA ZİHİNSEL OLARAK DA HAZIRLANMAK GEREKİYOR"

Bucasporlu futbolcularla tanıştığı toplantıda konuşan Futbol Mentörü Serkan Özkan, "Futbolcular her zaman fiziksel ve taktiksel olarak karşılaşmalara tamamen hazır olamıyor. Zihinsel olarak da karşılaşmaya hazırlanmak gerekiyor. Özgüven, motivasyon, dikkat ve stres yönetimi başarıda her zaman önemli yer tutar. Genelde spor karşılaşmalarında sporcu ya da takımların yetenek ve fizik kondisyonları neredeyse birbirlerine eşittir. Bu eşitliği bozmanın tek yolu mental olarak daha iyi olmaktır. Sporcunun, zihinsel ve mental olarak hazır olması onu her zaman başarıyla bütünleştirir" dedi.

"ZİHİNSEL HAZIRLIK SON AŞAMADIR"

Karşılaşma anına kadar yapılabilecek bütün hazırlıkların en son aşaması olarak zihinsel hazırlığı hedef gösteren Özkan, "Bu aşama, sporcuya karşılaşma anında, seyirci baskısından, değişebilen saha koşullarından, rakiplerinin durumundan etkilenmemek için yapılan motivasyonel hazırlıklardır. Sporculara duygu, düşünce, davranış yönetiminin ustalıkları öğretilmekte, onlara bu hususta yol gösterilmektedir. Beyni başarıya programlayarak hedef belirleme uygulamaları yapılmakta, bununla birlikte 'Biz' bilinci oluşturulması için etkin bir koçluk süreci işlemektedir. Futbol Mentörü, futbolcunun konsantre olmasına, hedefine doğru biçimde yönelmesine, zihinsel olarak optimum düzeyde rahatlamasına ve karşılaşmaya hazırlanmasına destek olur. Mentör, teknik direktörle takım halinde çalışır" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bucaspor Hız Kesmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement