Dü'deki Olaylar - Son Dakika
Yerel

Dü'deki Olaylar

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof.Dr.Serdar Bedii Omay, Dicle Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin, "Bu kadar huzura giden bir yolda ne yazık ki şeytan da vazifesini yapacaktır" dedi.Prof.Dr.Omay, Risale Akademi, İstanbul İlim ve...

12.04.2013 17:15

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay, Dicle Üniversitesi'ndeki olaylara ilişkin, "Bu kadar huzura giden bir yolda ne yazık ki şeytan da vazifesini yapacaktır" dedi.

Prof. Dr. Omay, Risale Akademi, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı (İİKV) ve Akademik Araştırmalar Vakfı'nca (AKAV) gerçekleştirilecek, "1.Uluslararası Hutbe-i Şamiye Sempozyumu"nun tanıtımı için düzenlenen toplantıda, sempozyumda İslam birliği ve küresel barış ile ilgili tebliğlerin değerlendirileceğini söyledi.

Çözüm sürecine ilişkin Türkiye'de oluşan olumlu ortamdan umut duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Omay, "Akil insanların faydalanması ve dayanacakları ana direk Said'i Nursi Hazretleridir. Bu yaptığımız çalışmalar onlara bir zemin teşkil edecektir. Oluşan olumlu ortamın hayra doğru gideceğini hissediyorum" dedi.

-DÜ'deki olaylar-

Prof. Dr. Omay, devam eden sürece üniversitelerin şiddet değil, huzur yönünde katkı sunmasının daha iyi olacağını söyledi.

Üniversite olarak bu konuda yapılması gereken her şeyi yaptıklarını anlatarak, "Bu kadar huzura giden bir yolda ne yazık ki şeytan da vazifesini yapacaktır" diye konuştu.

AKAV Başkanı Prof. Dr. Gürbüz Akyüz, Suriye'de yaşanan olaylara ilişkin soru üzerine, sempozyumun Suriye'ye ümit kapısı olmasını diledi.

Prof. Dr. Akyüz, "İnşallah bu sempozyum bir ilmi duaya geçerek Şam'daki kardeşlerimizin sorunlarına çözüm olur" dedi. - MARDİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dü'deki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement