Dünya Kız Çocukları Günü'nde Rol Modelleriyle Buluşacaklar - Son Dakika
Güncel

Dünya Kız Çocukları Günü'nde Rol Modelleriyle Buluşacaklar

BM tarafından ilan edilen 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü'nde genç kızlar iş, sanat ve akademi dünyasından başarılı kadınlarla bir araya gelecek.

10.10.2014 10:29

İclal Aydın, Özlem Denizmen ve Ayten Zara'nın konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekilecek.

Genç Hayat Vakfı tarafından, 11 Ekim Cumartesi günü, Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center'da düzenlenecek Ben De Varım Buluşması'nda genç kızlar iş, sanat ve akademi dünyasında adından başarılarıyla söz ettiren kadınlarla bir araya gelecek. Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında düzenlenen ve Sanatçı İclal Aydın, Sosyal Girişimci Özlem Denizmen ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten Zara'nın konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekilecek.

Geçtiğimiz yıl, genç kızların bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştirerek potansiyellerinin farkına varmalarını sağlamak, aileleri, öğretmenleri, staj danışmanlarını toplumsal cinsiyet ve istihdam alanında eğitmek, genç kızların istihdama katılımlarını artırmak amacıyla Ben De Varım adında bir projeyi hayata geçiren Genç Hayat Vakfı, kız çocuklarını başarı hikayeleriyle örnek olacak, azimleriyle ilham verecek kadınlarla buluşturacak. 11 Ekim Cumartesi günü, Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center'da düzenlenecek 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü "Ben De Varım" Buluşması'nda Sanatçı İclal Aydın ve Sosyal Girişimci Özlem Denizmen kariyer hikayelerini genç kızlarla paylaşacak. Bugüne kadar toplumsal şiddet, erişkinlerin ve çocukların ruh sağlığını koruma, travmayı önleme gibi konularda önemli çalışmalara imza atan İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten Zara ise eğitim, beslenme, yasal haklar, sağlık, şiddet gibi kız çocuklarına yönelik ayrımcılığın belirgin biçimde görüldüğü alanlara yönelik bir konuşma yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünya Kız Çocukları Günü'nde Rol Modelleriyle Buluşacaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement