Erdoğan: ''İşbirliğimizi Daha Da Geliştirmeyi Amaçlıyoruz'' - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: ''İşbirliğimizi Daha Da Geliştirmeyi Amaçlıyoruz''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın, işbirliğini daha da geliştirmeyi amaçladıkları öncelikli ülkelerden biri olduğunu belirterek, ''Ekonomik ilişkilerimizin düzeyine baktığımızda, ortak potansiyelimizi yeterince değerlendiremediğimizi görüyoruz'' dedi.

10.08.2006 16:33

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın, işbirliğini daha da geliştirmeyi amaçladıkları öncelikli ülkelerden biri olduğunu belirterek, ''Ekonomik ilişkilerimizin düzeyine baktığımızda, ortak potansiyelimizi yeterince değerlendiremediğimizi görüyoruz'' dedi.

Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdülaziz Al Suud'un Türkiye ziyareti çerçevesinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından Çırağan Sarayında düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantının düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, ''Suudi Arabistan, işbirliğimizi daha da geliştirmeyi amaçladığımız öncelikli ülkelerden biridir. Ekonomik ilişkilerimizin düzeyine baktığımızda, ortak potansiyelimizi yeterince değerlendiremediğimizi görüyoruz. Bu konuda özel sektörlerimize önemli görevler düşüyor. Biz de hükümetler olarak özel sektörlerimizi teşvik etmekte kararlıyız'' dedi.

İş adamlarıyla bir araya gelmelerini ekonomik ve ticari ilişkilerin gelişmesi yolunda atılmış önemli bir adım olarak gördüklerini vurgulayan Erdoğan, bu vesileyle son dönemde Türk ekonomisinde kaydedilen önemli gelişmeleri, Türkiye'deki yatırım ortamının uluslararası yatırımcılara sunduğu imkan ve fırsatları da katılımcılarla paylaşmak istediğini söyledi.

Türkiye'nin son 3-4 yılda gösterdiği performansla küresel sermayenin ilgi odağı olmaya başladığını kaydeden Erdoğan, 1993-2002 yılları arasında Türkiye'ye gelen küresel sermaye miktarının ortalama 1,1 milyar dolar civarında olduğunu hatırlattı.

Başbakan Erdoğan, 190 milyar doları aşan toplam dış ticaret hacmi, 300 milyar doların üzerindeki GSMH ile Türkiye'nin bugün dünyanın 19'uncu büyük ekonomisi olduğunu bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

''Suudi kardeşlerimizi de Türkiye'deki imkan ve fırsatları değerlendirmeye, ülkemize daha fazla yatırım yapmaya özellikle davet ediyorum.

Bunun yanında yine Suudi kardeşlerimizle Türk iş adamlarının müştereken Suudi Arabistan'da yatırımlarını çok daha büyük ölçekte geliştirmelerini arzu ediyoruz. Yatırımcılarımızın, girişimcilerimizin çeşitli vesilelerle bir araya gelerek üçüncü ülkelerde de müşterek yatırımlara girmesinin çok çok önemli gelişmelere vesile olacağı inancındayım. Yani bunun son derece yararlı neticeler doğuracak bir girişim olduğuna inanıyorum.''

Turizmin bu alanlardan biri olmaya aday olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, geçen yıl Türkiye'yi 22 milyon turistin ziyaret ettiğini, 2002 yılında 8,5 milyar dolar olan turizm gelirinin de 2005'te 18,2 milyar dolara yükseldiğini aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: ''İşbirliğimizi Daha Da Geliştirmeyi Amaçlıyoruz'' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement