Erzurum Suni Kar Yapma Göletinde Boğulan Kuzenler Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Erzurum Suni Kar Yapma Göletinde Boğulan Kuzenler Toprağa Verildi

Suni kar yapma göletinde boğulan kuzenler toprağa verildiErzurum'daki, Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek Kayakla Atlama Kuleleri için suni kar yapmakta kullanılan gölete boğulan amca çocukları Furkan Karagöl (12) ve Recep Karagöl (13), bugün son yolculuklarına uğurlandı.

11.05.2019 14:50

Suni kar yapma göletinde boğulan kuzenler toprağa verildi

Erzurum'daki, Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek Kayakla Atlama Kuleleri için suni kar yapmakta kullanılan gölete boğulan amca çocukları Furkan Karagöl (12) ve Recep Karagöl (13), bugün son yolculuklarına uğurlandı.Merkez Palandöken İlçesi'nde meydana gelen olayda 10 Mayıs Cuma günü okuldan çıkan kuzenler Furkan Karagöl (12) ve Recep Karagöl (13) 2011 yılında Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan Kayakla Atlama Kuleleri'nin yan kısmındaki gölete girdi. Tesislerde görevli güvenlik personeli devriye gezerken, kayakla atlama kuleleri için suni kar yapmakta kullanılan göletin yüzeyinde bir çocuk cesediyle karşılaştı. Güvenlik görevlisi, durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine 112, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Tel örgüleri kırarak gölete girdiği belirlenen hareketsiz haldeki çocuk itfaiye ekipleri tarafından sudan çıkarıldı. 112 ekipleri tarafından kalp masajı yapılan çocuk hayata döndürülemedi. Göletin kıyısında iki çocuğa ait kıyafet olduğunun fark edilmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri bot getirerek su altında arama yaptı. İki dalgıcın suyun dibinde yaptığı arama sonunda ikinci çocuğun da cansız bedenini sudan çıkarıldı. 'Havuza girmek yasaktır' yazısına rağmen gölete giren çocukların, ortaokul öğrencisi amca olan çocukları Furkan ve Recep Karagöl oldukları tespit edildi. Olay yerine gelen Recep Karagöl'ün babası Metin Karagöl oğlunun ve yeğeninin cesedini teşhis etti. Acılı baba gözyaşlarına boğuldu. Çocukların cansız bedenleri, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

CENAZE NAMAZLARI BİRLİKTE KILINDI

Aileleri tarafından teslim alınan kuzenler için bugün Palandöken İlçesi'ndeki Saime Hatun Camii'nde cenaze namazı kılındı. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazına Palandöken Belediye Başkanı Muhammed Sunar, Furkan'ın Metin ile Recep'in babası Murat Karagöl, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Musalla taşına yanyana konulan cenazeler için ayrı ayrı namaz kılındı. İmamın helallik istediği iki kuzenin cenazesi araca konularak Palandöken'e bağlı Tepeköy Mahallesi'ne götürüldü. Furkan ve Recep Karagöl, burada dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Erzurum Suni Kar Yapma Göletinde Boğulan Kuzenler Toprağa Verildi
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Suni Kar Yapma Göletinde Boğulan Kuzenler Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement