Eski Milletvekili Canan Arıtman Kitap Yazıyor - Son Dakika
Politika

Eski Milletvekili Canan Arıtman Kitap Yazıyor

Eski Milletvekili Canan Arıtman Kitap Yazıyor

TBMM'de pankartlı eylemler yapan, özellikle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la yaşadığı bikini polemiği ile hatırlanan sivri dilli CHP eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman, İzmir'de iki kitabı aynı anda yazıyor.

13.11.2011 11:26

TBMM'de pankartlı eylemler yapan, özellikle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la yaşadığı bikini polemiği ile hatırlanan sivri dilli CHP eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman, İzmir'de iki kitabı aynı anda yazıyor. Kitapların birinde CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kaset skandalı sonrası istifasının nedenlerini, diğerinde ise siyasette kadın olmanın zorluklarını anlatıyor.

TBMM'de enaz Kamer Genç kadar renkli simalarından olan, Bülent Arınç'a kırmızı biber gönderen, askerlik yapmak için Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başvuran, çantasında Astra, yastığının altında Smith Wesson marka silah taşıyan CHP eski İzmir Milletvekili Canan Arıtman, İzmir'in Karşıyaka İlçesi Bostanlı Semti'ndeki evinde cam ve taş boyuyor. Kadın doğum doktoru olan Arıtman, milletvekilliği nedeniyle kapattığı muayenehanesini yeniden açmaya hazırlanırken, bir yandan da 'Siyasette kadın olmak' ile 'CHP'ye ne oldu, neden oldu?' isimli kitapları aynı anda yazıyor.

Karşıyaka İş ve Meslek Kadınları Derneği'nde (soroptimist) etkin görev alan Arıtman, 22 yıllık siyasi tecrübesini toplayacağı kitabının kadınlar için iyi bir kaynak olacağını söyledi. Arıtman, şöyle dedi:

"Günde 4 saatimi yazmaya ayırıyorum. Siyaset yapacak kadınlar yaşanmış tecrübelerimden yararlanabilir. Sadece pratikteki deneyimlerimi değil bu işin teoriğini de yazıyorum. Siyasette neden kadın olmalı, olmamasının sakıncaları nedir? Kadınlar için siyaset neden zordur, neler yapılmalı, siyasette kadının görevi nedir? 22 yıl bu işin pratiğini yapmış biri olarak iyi bir kaynak kitap hazırlıyorum."

Arıtman, kitabında siyasette erkeklerde aranmayan eğitim durumunun kadınlar için şart koşulduğuna dikkat çektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Kadının ekonomik güçsüzlüğü siyasete katılımına bir engel. Aile desteği almamaları önemli bir handikap. Siyasete bir erkeğin girmesi teşvik edilir ama kadın girmeye kalktığında 'Sana mı kaldı sen otur çocuklarına bak' denir. Önce annelik görevi gelir. Kadınlar, çocuklarını büyüttükten sonra siyasete girebilir."

Canan Arıtman, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kaset skandalı sonrası istifa etmesini, 'CHP'ye ne oldu neden oldu' adlı kitapta yazacağını belirterek, "Kitap, kaset olayına ne oldu, neden oldu nasıl oldu sorularına yanıt verecek. Yazmadan önce Baykal'ın da görüşlerini alacağım" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Eski Milletvekili Canan Arıtman Kitap Yazıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement