Eskişehir'de Kaybolan Alzheimer Hastası Şahıs Bulundu - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'de Kaybolan Alzheimer Hastası Şahıs Bulundu

Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde kaybolan alzheimer hastası şahıs bulundu.

02.09.2011 12:40

Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde kaybolan alzheimer hastası şahıs bulundu.

Alınan bilgiye göre, Gümüşkonak beldesinde yaşayan alzheimer hastası H. K'nın

(83) evine dönmediğini gören yakınları, jandarma ekiplerine haber verdi. H. K'nın bulunması için güvenlik güçleri, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir Ekibi, Eskişehir ve Afyonkarahisar sivil savunma birimleri ve köylüler çalışma başlattı.

Arama çalışmalarına katılan ekipler, H. K'yı son görüldüğü yerin yaklaşık 7 kilometre uzağındaki arazide buldu. 112 Acil Servis görevlileri tarafından muayene edilen H. K'nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

AKUT Eskişehir Ekip Lideri Bilgin Türkmentepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alzheimer hastalarına bakmakla görevli olan hasta yakınlarının özellikle bayram ya da hastanın özel günlerinde çok daha dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

Kaybolan alzheimer hastalarının bazen en beklenmeyen yerlerden çıkabildiğini ifade eden Türkmentepe, "Buna en iyi örneklerden biri Gümüşkonak'ta kaybolan H. K. 'dır. H. K, iki ayağında platin olmasına rağmen kilometrelerce yürümüştür. Alzheimer hastalarına dikkat etmeliyiz. Günlük kıyafetlerine ya da sabit bir bileklik üzerine isim, soyisim, TC kimlik numarası ve irtibat numaralarının yazılması şehir içindeki kayıplar vakalarında çok işe yarıyor" dedi.

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'de Kaybolan Alzheimer Hastası Şahıs Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement