Etiyopya'da İmam Hatip Lisesi Öğrenci Programı Seçmeleri - Son Dakika
Güncel

Etiyopya'da İmam Hatip Lisesi Öğrenci Programı Seçmeleri

ADDİS Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Uluslararası İmam Hatip Lisesi Öğrenci Programı Etiyopya seçmeleri, başkent Addis Ababa'daki Türkiye Din İşleri Müşavirliği'nde yapıldı.

06.06.2015 16:30

ADDİS Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Uluslararası İmam Hatip Lisesi Öğrenci Programı Etiyopya seçmeleri, başkent Addis Ababa'daki Türkiye Din İşleri Müşavirliği'nde yapıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim ve Kültür Hizmetleri Müdürü Veysi Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 öğrencinin alınması planlanan programa bu yıl rekor başvuru olduğunu, 300 Etiyopyalı öğrencinin Türkiye'deki uluslararası imam hatip liselerinde eğitim görebilmek için yarıştığını söyledi. Programın, Milli Eğitim Bakanlığı ile ortak yürütüldüğünü kaydeden Kaya, "Türkiye'de eğitim görmeye hak kazanan öğrencilerin tüm eğitim ve sosyal ihtiyaçları Milli Eğitim Bakanlığı ve TDV tarafından karşılanmaktadır" diye konuştu.

Seçmelere katılan Etiyopyalı öğrenciler de Türkiye'de eğitim fırsatının kendileri için önemli olduğunu belirterek, Türkiye'yi eğitim kalitesinden dolayı tercih ettiklerini söylediler.

İki gün süren sınav ve mülakatlarla Türkiye'de eğitim görmeye hak kazanacak Etiyopyalı öğrenciler, Türkiye'nin Addis Ababa Din Müşaviri Mustafa Acar, Türkiye Diyanet Vakfı Eğitim ve Kültür Hizmetleri Müdürü Veysi Kaya, Konya Mevlana Uluslararası İmam Hatip Lisesi Müdürü Mevlüt Özdemir ve TDV Uzmanı Önder Koğak'tan oluşan komisyon tarafından tespit ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Etiyopya'da İmam Hatip Lisesi Öğrenci Programı Seçmeleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement