Etso Heyeti Almanya'daki Fuara Katıldı - Son Dakika
Ekonomi

Etso Heyeti Almanya'daki Fuara Katıldı

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Almanya'daki fuara katıldıETSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen Global Connect 2016 Fuarı'na Trakya odalarının ortak katılımıyla 40 kişilik iş dünyası heyeti katıldı.

31.10.2016 17:10

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Almanya'daki fuara katıldı

ETSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen Global Connect 2016 Fuarı'na Trakya odalarının ortak katılımıyla 40 kişilik iş dünyası heyeti katıldı.

Global Connect 2016 Fuarı ziyaret heyetinde ETSO Başkanı Recep Zıpkınkurt, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı ve Genel Sekreter Nevzat Taşkın yer aldı. KOSGEB destekli iş gezisine ETSO ilgili sektör temsilcilerinden katılım sağlandı. Üç gün süren programın ilk gününde Trakya heyeti rehber eşliğinde şehir turu yaptı. Turun ardından heyet, Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıncı ve Ticaret Ataşesi Mehmet Ali Çolakoğlu'nu ziyaret etti.

Başkonsolos Akıncı, ziyarette bölge iş dünyasının temsilcilerini dinledi. Global Connect 2016 fuarının önemine vurgu yapan Akıncı, bu zamana kadar ilk defa Türkiye'den bu sayıda bir iş adamı heyeti gelmesini de takdirle karşıladığını kaydetti. Organizasyonun büyük bir başarı olduğunu ifade eden Akıncı "Bölgede sanayide dev firmalar bulunuyor. Burada gerçekleşecek ikili görüşmelerden güzel anlaşmalar ve işbirlikleri çıkmasını temenni ediyorum" dedi. ETSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aydoğan Akıncı Başkonsolos Akıncı'ya günün ve ziyaretlerinin anısına hediye takdim etti.

Heyet ziyaret programının ikinci gününde "Doing Business in Germany" seminerine katıldı ve ardından ikili görüşmeler yapan heyet üçüncü gün de firma fabrika ziyaretlerinde bulunduktan sonra döndü.

Fuar da, Trakya Kalkınma Ajansı'nın açmış olduğu stantta Edirne iş dünyası tanıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Etso Heyeti Almanya'daki Fuara Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement